Conferència

Fra Valentí Serra mostra les virtuts i beneficis de la mel i les abelles als solsonins

Dins el cicle de conferències de l'Aula d'Extensió Universitària de Solsona

per Redacció , Solsona, 29 de novembre de 2019 a les 07:31 |
Fra Valentí Serra | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

L'acte va servir per presentar el llibre


El frare caputxí manresà, Valentí Serra, ha estat aquest dijous a la tarda l'encarregat de fer la conferència de l'Aula d'Extensió Universitària de Solsona, tot presentant el seu darrer títol publicat El llibre de la mel, Apicultura popular i plantes mel·líferes.

Públic assistent a la conferència que omplí la Sala d'Actes del Centre Cívic Foto: Ramon Estany


A la xerrada, Fra Valentí Serra, ha demostrat la seva erudició, a cavall de les referències històriques i del coneixement de les propietats de les plantes amb una sala d'actes plena de persones atretes pel perfil del ponent.  A la conferència, entre molts altres aspectes, els assistents han pogut conèixer diversos aspectes culturals vinculats al món de les abelles i la pràctica de l’apicultura popular i rural al nostre país. També ha aconsellat sobre com reconèixer les plantes mel.liferes i les propietats d’aquestes, parlant d’algunes de les seves aplicacions terapèutiques. Però sobretot, ens fará prendre consciència de la necessitat de protegir les abelles per l’interès ecològic que aquestes representen i els beneficis que ens aporten per la funció polinitzadora que realitzen, que és de gran importància ja que d’ella depen un terç dels aliments que consumim.

 

Al final de l'acte els assistents van poder gaudir d'un tast de ratafia Foto: Ramon Estany


Al final de la xerrada, els assistents han pogut adquirir el llibre i fer un tast de ratafia de l'Ermità, un licor de nous verdes, plantes aromàtiques i fruites, de tradició catalana, elaborada amb mètodes tradicionals a partir d’una fórmula del segle XVIII recuperada per Fra Valentí Serra a partir de la troballa d’una antiga recepta.

 

Participació