Solidaritat

El Gran Recapte recull 5.500 Kg d’aliments al Solsonès

La campanya ha tornat a ser un èxit gràcies als donants i al voluntariat

per Redacció , Solsona, 28 de novembre de 2019 a les 14:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

 

Els passats dies 22 i 23 de novembre, a tot Catalunya, es va dur a terme el Gran Recapte d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària.
 

Al Solsonès s’han recollit un total de 5515 Kg, gairebé la mateixa quantitat que en la passada edició, on es van recollir 5494 Kg. Aquest any però, s’ha batut el rècord d’establiments participants, en total 14, la xifra més alta des que s’organitza la campanya al territori. A part dels establiments de Solsona: Ca la Carme Gras, Cal Coll, Estació de Servei Setelsis, Bon Àrea, Caprabo, Condis, Lidl, Llobet, Mercadona i Spar, aquest any hi han col·laborat per primer cop 3 establiments de Sant Llorenç de Morunys: Cal Ton, Cal Xinxó i el supermercat Ceci.  
 

El que més s’ha recollit ha estat llet, oli, pasta, arròs i conserves, però també productes destinats a l’alimentació dels més petits, com cereals, sucs de fruita, galetes, llet en pols... Tots ells es destinaran al projecte “Rebost solidari del Solsonès”, dins del Fons d’Emergència Social, i seran distribuits a les persones i famílies de la comarca que més ho necessitin, prèvia valoració de Serveis Socials.
 
La campanya, organitzada per la Fundació Banc dels Aliments a nivell autonòmic, i per Creu Roja El Solsonès a nivell local, ha estat possible gràcies a la participació de 46 persones voluntàries que han dut a terme tasques d’informació, organització, recompte, transport i emmagatzematge d’aliments. A la col·laboració altruïsta d’entitats i empreses com la Fundació Volem Feina i Transports Viladrich, que han realitzat tasques de transport, o Gràfiques Dach que ha col·laborat en la difusió de la campanya. També l’Ajuntament de Solsona, que ha cedit un espai per poder fer el recompte i classificar, de forma temporal, els aliments recollits. I a totes les persones solidàries que han fet la seva donació. 
 

 

Participació