Escola El Vinyet

A cor obert

per Escola El Vinyet , Solsona, 27 de novembre de 2019 a les 18:12 |

La infància és el meravellós període de la vida en què les amistats es converteixen en la millor joguina, són les qui ens permeten aprendre i imaginar realitats on tot és possible. A la infantesa la relació entre iguals flueix d’una manera saludable i lliure de prejudicis i crítiques, quan som infants absorbim el món des de la innocència i la igualtat. Però  què ens passa quan ens fem grans? Certament, la innocència és una d’aquelles paraules que semblen tenir edat. 
Com a mestres, convivim en un mar d’oportunitats per reviure la puresa de les relacions humanes amb els més petits i petites de l’escola. Observem el sí més sincer i la gratitud més genuïna, el vull jugar amb tu sense condicions físiques o culturals i el gràcies per voler compartir una estona al meu costat. Com a persones adultes, volem nodrir-nos d’aquest fer des del cor, i és per això que dia a dia vetllem per potenciar situacions en què els valors de la tolerància, el respecte i la igualtat ressonin per la nostra escola com si d’una melodia es tractés. 

Així mateix, els infants són el reflex del que els ensenyem, i si confiem en un futur lluny dels prejudicis i els estereotips, hem de començar a ser models per ells; a demostrar-los amb els nostres discursos que la diversitat és riquesa i els drets de les persones han de ser reconeguts. És per aquest motiu que a l’escola tenim en compte les diferents cultures, dinamitzem activitats amb tota la comunitat, fomentem les relacions humanes per evitar discriminacions i en especial, vetllem per a què tots els infants de la nostra escola tinguin veu. 

A cor obert és com ens agradaria poder viatjar per la vida. Sense tenir por de ser qui som i confiant en que les relacions amb les persones són les que donen sentit a la nostra existència. Us convidem a observar els altres des d’una mirada de comprensió i igualtat, perquè el futur que volem comença en aquest precís moment.

 

Participació