Empresa

​Jornada sobre prevenció de riscos laborals en els treballs forestals

Manresa,21 de novembre de 2019.

per Redacció , Manresa, 22 de novembre de 2019 a les 12:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 La jornada va comptar amb la participació de la Sra. Elena Juanola, Directora de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, qui va destacar la importància d´ una bona prevenció en les activitats forestals degut al seu alt risc de perillositat, i amb el Sr. Enric Vadell, Subdirector General de Boscos qui va destacar el compromís del Departament d’Agricultura amb potenciar les empreses forestals com element indispensable del sector.

Tècnics Forestals i Tècnics de Prevenció de Riscos Laborals van participar ahir dimecres 20 de desembre en una jornada organitzada per les associacions forestals ACETREF i ARESCAT en col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb l’objectiu de donar assessorament a les empreses forestals per optimitzar el seu sistema preventiu i incentivar a les empreses contractants (propietaris, altres empreses, Ajuntaments, Administració...) que a l’hora de contractar empreses un dels principals criteris d’adjudicació hauria de ser les bones pràctiques en qüestions de seguretat.


En aquesta jornada també s’han presentat els resultats de la Campanya d’anàlisi i millora de la seguretat en els llocs de treball de les empreses forestals, que es va iniciar el mes de maig d’aquest any.
Aquesta campanya ha estat desenvolupada per ACETREF i ARESCAT, en col·laboració amb la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball i l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral.

Durant la jornada es van presentar millores en l’organització preventiva de les empreses forestals,  així com propostes a l’administració per donar recolzament a aquestes com son:
-Potenciar el reconeixement de les bones pràctiques de les empreses

-Més incentius per a la renovació de maquinaria forestal especifica que aporti més seguretat,
-Continuïtat del programa, on es puguin desenvolupar visites a camp
- Normativa especifica de PRL.
L’èxit d’assistents a la jornada demostra l’interès en aquest camp del sector forestal.

 

Participació