Territori de Masies

Solsona acollirà el 2n cicle «Dones, Temps i Economia al Món Rural»

Del 26 de novembre al 2 de desembre, Impactes i reptes emocionals i psicològics de la cura a les persones, presentació de dues cooperatives del Solsonès formades íntegrament per dones (Raiels i Lluerna) seran alguns dels actes que acull el cicle, que s’organitza en 4 xerrades.

per Redacció , Solsonès, 20 de novembre de 2019 a les 17:13 |

El cicle comença dimarts 26 de novembre, amb una xerrada a Matís – Espai Terapèutic, a les 19 h de la tarda, on es parlarà sobre “ Sobre el cuidar: Vincles d’aferrament, estils relacionals i impacte en la cura de persones”. La xerrada, dirigida per Anna VIlaseca, psicóloga sistémica especialitzada en família, vol debatre i posar de manifest impactes i reptes relacionals i psicològics de la cura de persones, sigui tant a nivell de cuidadores professionals com de rols de cuidadores que es generin en el si de la família o de l’entorn social. 

Dimecres 27, en horari de migdia, Mireia Serra, investigadora social de la cooperativa El Risell, presentarà un estudi sobre quines oportunitats genera l’Economia Social i Solidària en dones joves, col·lectiu especialment vulnerable en zones rurals. El diàleg i debat que s’estableixi en el marc de la xerrada haurà de permetre pensar en com des del teixit local i ens locals, es pot potenciar l’economia social i solidària amb aquesta finalitat. L’acte es celebrarà a la seu de l’Agència de Desenvolupament Local Solcar, a Solsona. 


Divendres 29 l’ajuntament de Solsona acollirà la xerrada “ Memòria popular de les dones del Solsonès- Xerrada debat intergeneracional” on dones grans i joves intercanviaran la seva experiència com a dones. L’acte s’acompanyarà de l’exposició “Vaivens Femenins: memòria popular de les dones al baix Solsonès”, produïda per Territori de Masies. L’acte s’emmarca en el programa “ Cultura en veu de dona”, que promou el Grup de Gèneres del Solsonès i l’Associació de Dones del Solsonès. 

Clourà el cicle la presentació i diàleg amb dues cooperatives del Solsonès formades íntegrament per dones: Raiels SCCL i Lluerna.  L’acte tindrà lloc el dia 2 de desembre a la Biblioteca de Solsona.  Les promotores de les dues cooperatives presentaran el seu projecte i el paper que hi ha tingut la seva condició de dones. 


El II cicle “ Dones, Temps, Economia i Món Rural”, que s’organitza des del projecte ACTUA en col·laboració amb diferents entitats del Solsonès (Matís- Espai Terapèutic, Associació Territori de Masies, Grup de Gèneres del Solsonès, Associació de Dones del Solsonès, Agència SolCar), i l’Institut Català de les Dones. Tots els actes són gratuïts però s’agraeix inscripció prèvia a actua@larada.coop o trucant al 672 49 12 23.
 

 

Arxivat a:
Economia, món rural, dona, dones
Participació