Institut Francesc Ribalta

L'Institut Francesc Ribalta enceta els actes de celebració dels 40 anys

Una vetllada literària i musical i una exposició de fotografies seran algunes de les cites destacades d'aquesta commemoració

per Ramon Estany , Solsona, 15 de novembre de 2019 a les 07:50 |
Quico Riu ha explicat les primeres passes de l'Institut | Ramon Estany


Davant de la nova entrada de l’institut, a quarts de 3 del migdia del passat divendres 8 de novembre, es va commemorar que el centre solsoní acabava de complir els 40 anys.


El director, Pep Porredon, va recordar que tot just feia 40 anys, a primers de novembre, es va començar a fer classes a l'Institut de Solsona, era l'any 1979.
Porredon va donar a conèixer el lema que, a partir d’ara, acompanyarà l'Institut Francesc Ribalta: DE COR A COR. Bastim futurs, un lema "que ens representa per la història que tenim i que ens diu cap a on volem anar, acompanyant en el procés d'aprenentatge i maduració els alumnes del centre"

Foto: Ramon Estany


També va anunciar els diversos actes per a celebrar l'aniversari, entre els més destacats, el que es farà al Teatre Comarcal el 19 de desembre. Serà una vetllada cultural amb actuacions musicals i recital literari conduïda per exalumnes i amb el fil conductor que serà la història del centre. Posteriorment es farà un sopar.
Per Sant Isidre, durant la Fira, es farà una exposició de fotografies d'aquests 40 anys a la Sala de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca de Solsona.

I al final del curs, es celebrarà un dinar al pati de l'institut, aplegant alumnes, exalumnes, professors, exprofessors, pares i mares, acabant la celebració d'aquests 40 anys i "obrint la porta a un munt d'històries més que queden per fer a aquest institut"


Tot seguit, la persona més antiga treballant a l’institut, el Quico Riu, va delectar els assistents explicant les vicissituds dels primers passos de la història de l’Institut, així com algunes anècdotes d’aquell curs 1979-1980.

Després de 40 anys, exalumnes que actualment en són professors o treballen a l'Institut Foto: Ramon Estany


Per acabar, una traca encesa per l’alumnat de 2n de batxillerat ha posat el punt final a aquest acte festiu de remembrança del passat i de projecció al que ha de venir.

 

Participació