Turisme

Solsona Experience porta més de 170 persones a la ciutat durant el pont de Tots Sants

La jove cooperativa de visites guiades porta gairebé el doble de turistes comparat amb la Castanyada passada

per Redacció, Solsona, 7 de novembre de 2019 a les 08:14 |
174 persones van conèixer les tradicions, negocis, llegendes, històries, gegants, carrers i llocs emblemàtics de Solsona durant el pont de Tots Sants a través de les visites de Solsona Experience. Aquesta xifra és el rècord de visitants de Solsona Experience durant el pont de novembre. Al pont de l’any passat les seves visites van dur 91 persones, aquest any han portat fins a 174 turistes -un 58% més- a conèixer la nostra ciutat.

D’aquestes, 95 van optar per conèixer Solsona amb la visita Solsona Monumental. Aquesta, fa conèixer amb dues hores els carrers i places del nucli històric solsoní, la Catedral, el Quarto dels Gegants i ofereix un tastet de productes locals. Cal destacar que d’aquesta norantena de persones que van optar per la visita més complerta, gairebé la meitat eren vinguts de França. La jove cooperativa cada cop ofereix visites en més idiomes per obrir les portes a que tothom, vingui d’on vingui, pugui descobrir tots els secrets de Solsona.


Unes 63 persones van triar la visita del Quarto dels Gegants per apropar-se al folklore solsoní. Aquesta, ofereix un contingut per un públic familiar per conèixer de forma amena i didàctica tots els improperis de la Festa Major i el Corpus solsoní. 

Finalment, 16 persones van triar conèixer Solsona a partir del seu gust i els seus comerços. La visita Tasta Solsona fa un recorregut per comerços i botigues històrics del nucli històric solsoní que permeten al visitant descobrir amb pinzellades la història de Solsona i els seus productes més típics a partir dels seus comerços locals. La visita, com no pot ser d’altra forma, acaba amb un complert tastet de tots els productes que s’han explicat durant la visita.

Malauradament, la visita del campanar, que tenia gairebé deu persones apuntades, es va haver de suspendre perquè dissabte a la tarda hi va haver un enterrament a la Catedral. La jove cooperativa està molt satisfeta amb els resultats i se’ls agafa amb molta il·lusió per tirar el projecte endavant!
 
  Pont de Tots Sants 2019 Pont de Tots Sants 2018
Solsona Monumental 95 46
Quarto de Gegants 63 36
Tasta Solsona 16 9
Campanar - 0
TOTAL 174 91
 

 

Participació