Escola Arrels

Escola Arrels a Industry 4.0 & Cybersecurity

La primera visita dels cicles formatius va ser molt diversificada, per afavorir que cada grup pogués incidir en la seva àrea de coneixement

per Escola Arrels , Solsona, 1 de novembre de 2019 a les 08:09 |

Els alumnes de segon de Sistemes Informàtics van participar al concurs de hacking Capture the Flag, organitzat pel Barcelona Cybersecurity Congress, on els participants van haver de superar reptes de criptografia, explotació de vulnerabilitats i enginyeria inversa. Això va obligar els alumnes a posar a prova coneixements transversals del cicle: configuració de xarxes, anàlisi de sistemes operatius, disseny de serveis, control de la seguretat... Cal dir que van fer un molt bon paper, i fins i tot un dels grups va aconseguir un cinquè lloc molt meritori donat el context.

Els alumnes de primer curs, per la seva banda, van assistir a ponències sobre ciberseguretat destinades a professionals, impartides per alts càrrecs tècnics de les empreses més reconegudes del sector (Aruba, Cisco, Symantec, NetSkope...)

Els alumnes de Manteniment i Processos Industrials van visitar la zona d'expositors Industry 4.0, on van poder veure les novetats tecnològiques en fabricació additiva 3D, màquines-eina, transformació de plàstics, automatització i robòtica, motlles i matrius, nous materials, connectivitat i dades, i disseny i serveis. Les tasques relacionades amb la sortida tècnica no acaben aquí, ja que tots els alumnes hauran de cercar informació sobre diferents solucions de la fira i realitzar una exposició a l'aula, per tal d'aprofundir en els coneixements en aquests camps d'innovació tecnològica.

Els alumnes d'Activitats Comercials també van visitar la fira, i després van descobrir el món dels Scape Rooms de la mà de Mystery Escape, on van convertir-se en cercadors de pistes per destapar el misteri de la mansió. A la tarda van poder fer una anàlisi profunda dels espais comercials i els aparadors dels centres de Glòries i Les Arenes.

 

Participació