Orfeó Nova Solsona

El Ple de Solsona se suma a la petició de la Creu de Sant Jordi per l'Orfeó Nova Solsona

Amb motiu del centenari de l'entitat musical

per Ramon Estany , Solsona, 1 de novembre de 2019 a les 08:31 |
Moment de la votació en que tots els grups polítics de l'ajuntament s'han adherit favorablement a la petició d'atorgar la Creu de Sant Jordi a l'Orfeó Nova Solsona | Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Aquest dijous al vespre, l'ajuntament de Solsona ha celebrat un Ple extraordinari. Amb caràcter d'urgència, s'ha introduït un darrer punt en que es proposa l'adhesió a la petició de concesió de la Creu de Sant Jordi a l'Orfeó Nova Solsona. Tots els grups polítics hi van estar d'acord i van votar a favor.

L'alcalde de Solsona ha explicat que ja en la visita del President de la Generalitat Quim Torra a la Festa Major de Solsona, aquest ja va suggerir que l'Orfeó fes la petició per obtenir la Creu de Sant Jordi.
Pilar Viladrich, regidora de la CUP, i vinculada a l'Orfeó, ha explicat també que amb motiu del Centenari de l'Orfeó Nova Solsona, s'ha creat una comissió que prepara actes per donar ressó i relleu a aquest aniversari, i que una de les propostes ha estat la petició de la >creu de Sant Jordi, per la qual s'està demanant l'aval d'administracions, entitats i personalitats del món de la cultura.



La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.
 

 

Participació