Museu de Solsona

El Museu de Solsona oferirà una conferència al voltant de la mort des de la cultura popular

El proper divendres 25 d'octubre a les 7 del vespre

per Redacció , Solsona, 21 d'octubre de 2019 a les 10:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Nemini Parco. Una aproximació a la mort des de la cultura popular, és el títol de la conferència que s'oferirà a les portes de la diada de Tots Sants, el proper divendres 25 d'octubre a les 7 de la tarda al Museu de Solsona.
Anirà a càrrec d'Amadeu Carbó i Martorell, etnòleg i reconegut especialista en cultura popular, que explicarà els elements més populars i les tradicions més emblemàtiques que formen part del nostre singular costumari al voltant de la mort.


Carbó és coautor del llibre  FINS AQUÍ HEM ARRIBAT, d'Edicions Morera, un llibre que ens descobreix els costums, les creences, els rituals, les llegendes, les parèmies, els oficis…, com la mort forma part inexorable de la nostra cultura des de l’inici dels temps. Un tema del què no se’n parla gaire, tot i que hi ha molt a dir.

És partint d’aquesta idea que FINS AQUÍ HEM ARRIBAT es presenta com un llibre original, valent, curiós i, fins i tot, divertit, que ens parla sense manies de què fem i com celebrem l’últim adéu. Els seus autors, Amadeu Carbó i Jordi Cubillos, grans coneixedors de la cultura d’arrel tradicional, ens faran veure l’empremta profunda que la mort i tot allò que l’envolta ha deixat en la nostra societat en tots els aspectes: costums, expressions populars, patrimoni artístic i cultural, etc. També expliquen els canvis provocats per la globalització i laïcització de la societat actual, que han fet aparèixer noves pràctiques culturals com el necroturisme o han implantat amb força noves celebracions com Halloween.

 

 

Participació