Escola Arrels

L’Escola Arrels col·labora al BR2 Enduro Solsona

per Redacció , Solsona, 20 d'octubre de 2019 a les 08:57 |


El passat divendres dia 4 d’octubre els alumnes de primer curs del CFGM de Manteniment Electromecànic de l’Escola Arrels van dur a terme les verificacions tècniques de les motocicletes del BR2 Enduro a la plaça del Camp de Solsona.
Al matí, membres de l’organització van venir a l’escola a explicar els procediments que havien de seguir, i després van anar a la plaça del Camp, on s’havien de duu a terme les verificacions a partir de la una del migdia.  


A la primera estació de verificacions tècniques es comprovava que el casc estigués homologat, que el número de xassís i la matricula fossin correctes, i que tinguessin els frens, la protecció de la cadena i la del manillar en bones condicions, i que portessin el transporter (instrument on es marca el temps als punts de control). 

Seguidament, es realitzava la verificació de les llums i la sonometria de les motocicletes - amb un límit de 113,9 dBA-. 


A la darrera estació de verificacions es realitzaven marques amb retolador a les motocicletes en punts concrets perquè no poguessin canviar els diferents elements - xassís, boixes de la roda davantera i posterior, motor i tub d’escapament-. 

Finalment, després de comprovar la documentació tècnica, es realitzava el control d’entrada al parc tancat.

Tant l’alumnat com el professorat valorem molt positivament aquest tipus d’activitats, que ens permeten col·laborar amb iniciatives d’associacions i empreses del territori en entorns de treball reals, on podem treballar les competències professionals de l’alumnat a banda de les competències curriculars.

 

Participació