Sentència del Suprem

El Consell del Solsonès rebutja la sentència del Suprem i demana la llibertat immediata de tots els presos

El Consell atura tota l’activitat institucional i convoca un ple per avui dimarts a les sis de la tarda i un consell d’alcaldes a dos quarts de set de la tarda per mostrar el seu rebuig a la decisió de la justícia espanyola

per Redacció , Solsonès, 15 d'octubre de 2019 a les 15:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Consell Comarcal del Solsonès expressa un rebuig ferm a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en relació al judici del procés feta pública ahir al matí i ha decidit aturar tota l’activitat institucional. En paral·lel, ha convocat un ple extraordinari per avui dimarts a les sis de la tarda i un consell d’alcaldes a dos quarts de set de la tarda per sotmetre a votació una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.  El Consell demana la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigeix l’amnistia com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política durant els dies previs i posteriors a aquesta data.

Dret a l’autodeterminació i defensa del diàleg

La institució mostra el seu compromís amb el dret a l’autodeterminació, un dret polític fonamental recollit en els tractats internacionals de la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol, i el reivindica com la via per resoldre un conflicte que és polític i fer-ho a través del diàleg, la democràcia i el pacifisme. El Consell Comarcal reitera el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista.

Suport a les mobilitzacions

Finalment, el Consell Comarcal se suma a les mobilitzacions ciutadanes convocades des de primera hora a arreu del país i també a l’estranger i fa una crida a totes les persones a participar en les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats. La institució es compromet a continuar treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania, defensar el diàleg, els principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret.

 

Participació