Espectacles i concerts

Ventus: Gala artística per a la restauració de l’orgue de la catedral de Solsona

19 d’octubre a les 21:00 h al Teatre Comarcal de Solsona

per Redacció , Solsona, 9 d'octubre de 2019 a les 15:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una quinzena d'artistes i formacions musicals s'uneixen en un espectacle multidisciplinari dedicat a l'orgue de la catedral. El mestre orguener Albert Blancafort aprofitarà l'ocasió per oferir una breu conferència sobre la restauració d'aquest instrument històric.

Roger Mas, Eduard Gener, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, Jordi Xandri, el Jove Ballet Solsoní, l'Orfeó Nova Solsona, Peter Thiemann i Seon-hee Myong, Pau Vilaseca i Paula Jané, Arnau Abella, Jaume Subirà, Moixic i Joan Boix es confabulen, sota la direcció artística de Pere Cuadrench, per invocar el vent, juntament amb els espectadors, en la gala artística Ventus. 


"El vent és un fenomen físic que a priori es presenta salvatge i feréstec, però que al llarg del ritual, domesticat i ordenat, esdevé música d'una bellesa sublim, com la que genera l'aire quan llisca a través dels tubs de l'orgue de la catedral", explica Cuadrench. 

L'actuació de músics, ballarines i altres artistes es complementarà amb una breu conferència del mestre orguener Albert Blancafort sobre la història dels orgues i el procés de restauració de l'exemplar de la catedral, que va començar el primer d'octubre. 


Amb Ventus es dona el tret de sortida a la campanya per donar a conèixer l'envergadura de l'actuació i sensibilitzar la societat solsonina sobre la necessitat de restaurar el darrer gran orgue històric de Catalunya que no ho estava. És un acte organitzat per la Comissió Orgue Catedral de Solsona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solsona. L'entrada és lliure.  ARTISTES


JOAN BOIX 
MOIXIC (VÍCTOR PÉREZ)
JAUME SUBIRÀ 
PETER THIEMANN  + SEON-HEE MYONG (AIMS) 
PAU VILASECA + PAULA JANÉ 
ALBERT BLANCAFORT 
EDUARD GENER + JOVE BALLET SOLSONÍ 
COBLA JUVENIL CIUTAT DE SOLSONA + JORDI XANDRI 
ROGER MAS
ORFEÓ NOVA SOLSONA
ARNAU ABELLA + OMEN 

PERE CUADRENCH ( direcció artística )

 

Participació