MÚSICA

Solsona acull el dissabte 12 d'octubre la cloenda del festival Musiquem Lleida! ​

La Coral Shalom, formada per 30 cantaires, i una orquestra de corda de 13 músics interpreten un programa que té al centre l'estrena europea de l'oratori "Isaïes", de S. Anderson. Serà a la Catedral de Solsona a les 17.30 h.

per Redacció, Solsona, 9 d'octubre de 2019 a les 10:18 |

La catedral de Solsona acull aquest dissabte 12 d'octubre a 2/4 de 6 de la tarda un dels concerts de cloenda del festival Musiquem Lleida! 2019, a càrrec de l'Orquestra del Festival Musiquem Lleida, la Coral Shalom i cantaires col·laboradors sota la direcció de Robert Faltus. Interpretaran "Isaïes", del compositor nord-americà Stephen Anderson, en la seva estrena europea. Es tracta d'un oratori de set moviments, escrit per a cor, solista, orquestra de corda i piano. El programa també inclou "Adagio per a cordes" de Samuel Berber i "Papallona" per a piano i orquestra, del propi director del concert, Robert Faltus. L'entrada és gratuïta. És una activitat patrocinada per la Diputació de Lleida.

Musiquem Lleida! és un festival internacional de música que se celebra als carrers i places de la ciutat de Lleida i comarques.

La coral Shalom, com a entitat cultural, té com a principals objectius sensibilitzar i enriquir musicalment la societat amb l’organització de concerts i actes culturals oberts a tothom.
Lleida i les seves comarques han estat bressol de músics de renom internacional com ara Ricard Vinyes, Enric Granados, Emili Pujol… També compta amb una gran tradició coral i instrumental, que actualment està en plena expansió gràcies a la formació de bons professionals.

Així doncs, amb aquest festival pretenem apropar la música al carrer i obrir les portes a tothom que en vulgui fruir; com també donar l’oportunitat a diferents intèrprets de tenir un escenari per difondre la seva música.

Concert de cloenda del festival 2019
PROGRAMA
SAMUEL BARBER:  ADAGIO PER A CORDES
ROBERT FALTUS:  PAPALLONA
STEPHEN ANDERSON:  ISAÏES, ORATORI (ESTRENA EUROPEA)

Al centre del programa del concert tindrà lloc l’estrena europea de l’obra Isaïes, del compositor nord-americà Stephen Anderson. És un oratori de set moviments, escrit per a cor, solista, orquestra de corda i piano. L’obra va ser estrenada al novembre del 2013 a la Universitat de Nova Carolina. Inspirada en textos bíblics del profeta Isaïes, parla en un llenguatge modern, contemporani i alhora perfectament comprensible. Quant a l’harmonia i el ritme, l’obra està influenciada pel jazz, ja que Anderson és un dels referents en aquest estil de música. El concert, dirigit per Robert Faltus, director de la Coral Shalom, també incorporarà l’obra Papallona per a piano i orquestra del mateix Faltus.

FITXA ARTÍSTICA:
Orquestra del Festival Musiquem Lleida
Coral Shalom i cantaires col·laboradors
Marga Cloquell, soprano
Enric Prió, piano
Robert Faltus, director

 

 

Participació