Fira del Bolet

La 12aFira del Bolet aposta per la qualitat i per la consolidació del SolsBirraFest

Es reedita el festival de la cervesa artesana, una de les grans sorpreses de l’edició de l’any passat

per Redacció, Solsona, 9 d'octubre de 2019 a les 08:55 |


El cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, Solsona acollirà la dotzena edició de la Fira del Bolet del Solsonès i les quinzenes Jornades Gastronòmiques de Tardor, en un esdeveniment al qual s’hi tornen a sumar el Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i del Grup de Natura del Solsonès en l’organització de diverses activitats, i comptarà de nou amb el suport del Gremi d’Hostaleria, entre altres entitats i associacions. 

Els actes previs de l’edició d’enguany arrencaran el divendres al matí amb la recuperació de la jornada tècnica entorn el bolet “Els vedats de bolets, lliçons apreses” que es portarà a terme al CTFC.

Els actes centrals es mantenen

La sortida micològica a la finca el Monegal de dissabte al matí, a càrrec del CTFC i del Grup de Natura del Solsonès i exposició dels bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès a l’entrada de l’ajuntament de Solsona a partir de les cinc de la tarda mantindran el seu format. Aquestes activitats es complementaran amb un taller de llana a l’establiment de Mans i Mànigues, al carrer Castell. 

El mercat del bolet i de productes artesans, així com la venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis, uns dels eixos centrals de la fira, s’instal·laran a la plaça Major, al carrer Sant Miquel i a la plaça de la Catedral, de les deu del matí fins a les nou del vespre, el dissabte, i de deu a dues del migdia el diumenge. 

La cuina del bolet


El dissabte a la tarda, també s’han programat dos tallers de cuina. El primer, dirigit a infants, a les cinc de la tarda, anirà a càrrec de Laia Espasa de Molsa Toleràncies. El segon taller, a les set de la tarda, de la cuina del ganxet, anirà a càrrec de Jordi Prat. Les activitats són gratuïtes i tenen places limitades. Els tallers estan organitzats pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central i pel Gremi d’Hostaleria del Solsonès.

Segona edició del SolsBirraFest

La primera edició del SolsBirraFest de l’any passat va superar totes les expectatives. La ubicació d’enguany es manté a la plaça del palau Episcopal, amb la l’ampliació de les quatre cerveseres de proximitat que van assistir al festival de cervesa artesana del l’edició anterior. Degut a l’èxit de la primera cita el SolsBirraFest busca fer un salt qualitatiu en productes i actuacions musicals. Així, aquest any s’han programat les actuacions de Ni5, el matí del dissabte, XRumba, a la tarda, i Liam Cloud i AISHA & The Ray-Band, el vespre i nit. Pel què fa al diumenge, Genís Barcons actuarà a les dotze del migdia. Totes aquestes actuacions estan organitzades per Associació Blue Events i tindran lloc a la plaça del Palau Episcopal.
Per a més informació sobre el programa, es pot consultar al web de les fires que organitza el Consell Comarcal http://firadesolsona.com/bolet/index.html

 

Participació