Grup de Gèneres del Solsonès

Aquest octubre inicia el II cicle d’activitats culturals Cultura amb nom de dona

Les activitats es duran a terme íntegrament per dones i abraçaran des de la música al teatre passant per la ceràmica i la gastronomia.

per Grup de Gèneres del Solsonès, Solsona, 7 d'octubre de 2019 a les 08:58 |


El cicle començarà aquest divendres 11 d’octubre a les 19.00h amb el documental Las que faltaban, una reflexió col·lectiva a través dels ulls de les dones que formen part de la nostra escena musical sobre les seves vivències i experiències. El documental ha estat gravat de manera amateur durant la gira "La última vez que te escucho" de Mafalda i pretén donar una visió des d'un nou prisma i llançar llum sobre aquest tema.
 

La inauguració es complementarà el mateix dia amb un col·loqui, un sopar popular i una jam session protagonitzada per dones músics i a la que pot assistir el públic en general. Les activitats seran al Casal Popular la Fura i són d’entrada lliure excepte el sopar, que es basarà en una fideuà de verudes ecològiques i de proximitat, tindrà un preu de 8€ i es podrà reservar enviant un correu al Grup de Gèneres (grup.generes.solsones@gmail.com) o bé comprant-ne el tiquet durant el documental.

El cicle està promogut i organitzat pel Grup de Gèneres del Casal Popular la Fura i té per objectiu proposar una programació cultural que s’ajusti als interessos que emergeixen de la societat i en sigui un referent. Des del Grup entenem la cultura com un reflex de la societat, un reflex que ara mateix considerem masclista ja que presenta un panorama cultural dominat per figures masculines. Així doncs, el cicle “Cultura amb nom de dona” es proposa assolir una oferta cultural solsonina paritària i oberta a noves mirades.

El cicle s’emmarca dins de la campanya “Fem-nos lliures”, a la que també s’ha adscrit i ha donat suport l’Ajuntament de Solsona i altres entitats. Aquesta campanya té com objectiu sensibilitzar i formar la població per aconseguir espais on es garanteixi el respecte i la convivència de totes les persones i on ens puguem relacionar de manera segura, consentida, lliure i horitzontal.

Diferents àmbits, diferents dones 


A més del documental i la jam session d’aquest dissabte, el cicle oferirà un seguit d’activitats en altres disciplines. Em comptarà amb la participació de l’Associació de dones marroquines, per tal de fer un viatge per la seva gastronomia. També inclourà una xerrada sobre el paper de la dona en l’art neolític a càrrec d’Ariadna Benavides, ceramista que també impartirà un taller de Venus.
 
A més, per tal de donar veu a totes les generacions de dones que han tirat endavant Solsona i el Solsonès, també s’organitzarà una taula rodona amb diferents invitades de diferents edats per debatre sobre el paper de la dona en la cultura en l’àmbit rural. Per acabar, el cicle comptarà amb un concert final (artista per determinar).
 

 

Participació