Museu de Solsona

El Museu de Solsona se suma un any més a les Jornades Europees de Patrimoni

11, 12 i 13 d'octubre

per Redacció, Solsona, 5 d'octubre de 2019 a les 16:19 |

Per quinzè any consecutiu, Solsona se suma a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), una iniciativa que té per objectiu apropar el patrimoni cultural i turístic a la ciutadania amb activitats gratuïtes per a tots els públics.

Visites guiades, portes obertes, un espectacle i un taller de fotografia són algunes de les propostes, d'entrada lliure, que Solsona ofereix a ciutadans i visitants durant tot el cap de setmana de les JEP per apreciar el patrimoni cultural de la zona. És una iniciativa organitzada a la ciutat pel Museu Diocesà i Comarcal, el Bisbat de Solsona, Voliacs i l'Ajuntament. 

 
11 d’octubre – CAMINS DEL PARADÍS (20:00h)

A la sala del finestral romànic del campanar, Valentí Maymó, rapsode i tenorista, es posa a la pell de Jacint Verdaguer per parlar-nos de la seva vida i recitar alguns dels seus poemes. Després de la seva mort, el poeta arriba al Paradís i allà, buscant la mare, es proposa fer-se sentir amb la cançó del Paradís que interpreta a la tenora.
Espectacle gratuït. Públic general.


12 d’octubre – TALLER CREATIU AMB POLAROID (11:00h)

En el marc de l’exposició “Aguaitant Solsona” farem un taller destinat a famílies per tal de despertar l’interès per la fotografia com a document de la pròpia història però també com a eina d’entreteniment, sobretot entre els més petits. Tot això ho aprendrem fent les nostres pròpies fotografies en paper sobre elements patrimonials de Solsona.Taller gratuït. Públic familiar.
Cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 973 48 21 01 o bé enviant un missatge a l’adreça museu@museusolsona.cat


13 d’octubre – CLARÀ, LA CARA I LA CREU D’UN PASSAT (12:00h)

Júlia Sunyer Cardona ens vindrà a presentar el seu treball de recerca. Una minuciosa investigació que dona llum al patrimoni cultural immaterial de la parròquia de Sant Andreu de Clarà (Castellar de la Ribera, el Solsonès) i descobreix episodis de la seva història.

Conferència gratuïta. Públic general.

11-12-13 – JORNADES DE PORTES OBERTES 

Divendres 12 – d’11 a 14 h.
Dissabte 13 – d’11 a 18:30 h.
Diumenge 14 – d’11 a 14 h.

 

Participació