Agricultura

L'Agro Alta Segarra es consolida com a capital del sector agrícola en innovació

Unes 600 persones van participar a les jornades tècniques realitzades el divendres 6 de setembre inaugurades per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà

per Redacció, Calaf, 12 de setembre de 2019 a les 16:17 |
Exposició de tractors


La fira agrícola també va comptar amb més de 15 expositors i firmes tecnològiques i s'hi van poder veure màquines treballant en directe.  
La fira Agro Alta Segarra de Calaf s'ha consolidat en la seva quarta edició com un aparador de les novetats del sector agrícola i com un espai de transferència del coneixement gràcies a les jornades tècniques ofertes. 

Demostracions de maquinària


El divendres 6 de setembre al matí, la consellera Teresa Jordà del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va donar el tret de sortida a la fira amb la ponència tècnica «RECOMEX. Resultats d'assaigs i innovacions en cultius extensius d'hivern» organitzada per  l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i on hi van assistir 400 persones. Jordà, va destacar la tasca «vital» que suposa l'Agro al transferir «coneixement i recerca».

Jornades tècniques RECOMEX


L'Agro Alta Segarra és l'única fira del sector activa i dinàmica que permet veure demostracions en directe de les novetats que es fan sobre el terreny gràcies a les extensions que ofereix el municipi. Segons va explicar Jordi Badia, alcalde de Calaf, en el seu discurs inaugural, la finalitat de la fira no és competir amb altres fires del sector, sinó «donar informació als professionals agraris, perquè, entre altres coses, està molt ben situada dins del calendari agrícola, entre la collita i la nova sembra».  En aquest sentit, Badia va destacar que enguany la fira havia augmentat el nombre d'expositors, fins a 15, havia afegit una nova firma de tractors i havia canviat la disposició amb un format circular. 
A la tarda, es va realitzar la jornada de camp centrada en el control de les males herbes mitjançant sistemes mecànics: «Desherbatge mecànic i sembradora elèctrica» organitzada pel DARP i on hi van participar unes 250 persones que van poder gaudir en directe de diferents màquines treballant i explicacions en directe. 

El 2n Tractor Festival torna a destacar l’habilitat dels pagesos amb els tractors


Després de l'èxit de la primera edició, aquest 2019, el dissabte al matí la Fira Agro Alta Segarra va tornar a acollir la gimcana de tractors.

Un total de 12 participants van realitzar les diferents proves i el circuit marcat.  A cada prova havien d'assolir un objectiu que valorava habilitats com la precisió, equilibri, habilitat, etc. Tal com funcionen els campionats de trial, els punts es determinaven segons els errors. Finalment, tots els tractoristes havien de fer un circuit marcat on es calculava el temps. 
Xavier Tarrés, Marc Vilaró i Marc Miquel van ser els tres guanyadors, empatant el primer i el segon a punts, però desempatant per temps. 

 

Participació