Llibres

Toni Fernández publica una novel·la curta ambientada al santuari del Miracle

Una història de superació i de com començar de nou tot descobrint el santuari solsoní

per Ramon Estany, Solsona | 5 de setembre de 2019 a les 17:05 |
El metge solsoní Toni Fernández amb el llibre a les mans
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El metge i escriptor solsoní Antoni Fernández acaba de publicar un nou llibre. Es tracta d'una novel·la curta, "El senyor del Miracle", que l'escriptor ha definit dins el "genere bonsai" al ser una publicació breu de 70 pàgines. Té la particularitat que és la primera novel·la ambientada al Miracle, i ha estat publicada per l'editorial Saloria.
La novel·la tracta sobre el dret a recomençar en la vida, explica Fernández, el senyor del Miracle és un empresari amb alguns problemes molt greus, i tot passant per Solsona, fa parada al Santuari on troba la manera de redreçar la seva vida.

A l'obra té un paper especial el retaule del Miracle, que explica que és un lloc per purificar-se, un lloc on la gent anava a renovar-se vitalment. 
Fernández subratlla que el Miracle és un santuari ple d'històries i li ha trobat el punt novel·lesc.

La novel·la té moltes referències amb els temps actuals. S'hi barregen els elements artístics del Miracle.
L'autor conclou que el llibre ens ve a dir que "tots tenim dret a redimir-nos i no a menjar-nos el passat amb patates", i de passada,  la novel·la és una excusa per descobrir el Miracle.


El llibre va ser presentat el passat 31 d'agost a la Fira del Llibre del Pirineu a Organyà.
 


L'autor
Antoni Fernández Solà (Solsona, 1964) és metge, especialista en medicina interna i expert en malalties de la síndrome de sensibilitat central.
En la seva faceta d'escriptor, té obres publicades com Els contes d'en Guagüiguau, el topògraf de Napoleó i Pandèmia H5N1, a més de diverses publicacions mèdiques. 

Muntanyer i corredor. Ha estat al cim de l'Atlas (Tubkal), dels Alps (Montblanc) i de metge a l'expedició solsonina al Muztagata.
Amant de la història i de les històries de casa nostra com aquesta del Santuari del Miracle.
 
 

 

Participació