11 de setembre

Actes institucionals i populars commemoraran al Solsonès la diada de l'11 de setembre

Les inscripcions a la manifestació de Barcelona segueixen un ritme similar a les edicions anteriors i Solsona enviarà 6 autocars

per Ramon Estany, Solsona, 5 de setembre de 2019 a les 09:15 |
El Castellvell d'Olius lluirà un any més l'estelada gegant | Arxiu particular
Partits polítics, institucions i entitats independentistes s'abocaran un any més al Solsonès per commemorar la diada de l'11 de setembre.
A Solsona, els actes previs s'iniciaran el dia abans, el 10 de setembre, a les 5 de la tarda, amb la Pujada a peu al Castellvell  amb l’estelada gegant, un acte que arriba a la 29a edició. El punt de partida serà al passeig del Pare Claret. És un acte organitzat pel Casal Popular La Fura amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solsona.


A 2/4 de 6, a la torre del Castellvell, es farà l'estesa de l'estelada i s'oferirà el col·loqui d’“El català”, amb la intervenció de Tomeu Martí, d’Obra Cultural Balear, Maria Plana, filòloga i membre de Som Països Catalans, i altres representants d’arreu dels Països Catalans. Hi haurà coca i xocolata per a tothom

A les 9 del vespre, a la plaça Major, tindrà lloc l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Solsona. Parlament, actuació musical, cant d’“Els Segadors” amb l’Orfeó Nova Solsona i galejada dels Trabucaires de Solsona.
Organitzat per l'Ajuntament de Solsona, Consell Comarcal del Solsonès, ANC de Solsona i Òmnium Cultural del Solsonès.

Sant Llorenç de Morunys concentrarà els actes de la Diada a la Vall de Lord amb un reguitzell de convocatòries.

El primer acte serà el dimarts 10 de setembre a les 10 de la nit amb la Marxa de Torxes acompanyada del grup de motos Soviètics de la Vall (Venta de torxes 20 minuts abans a l'Oficina de Turisme). Més tard, a 2/4 d'11 de la nit, Concerts amb Esguard de la Nit i Sal & Pebre a la Plaça Major.

I el dimecres 11 de setembre, la jornada s'encetarà a les 8 del matí amb la caminada des de l'oficina de Turisme fins a la Creu del Codó per fer el canvi de la senyera, a les 10 del matí, on es repartirà coca i xocolata i es farà el Cant dels Segadors.
A les 12 del migdia és prevista la sortida de l'autocar cap a la manifestació de Barcelona.
I a les dues de la tarda, per als qui es queden a casa, dinar popular amb una paellada al Parc de les Eres (tiquets mitja hora abans).

I el darrer acte a destacar al Solsonès amb motiu de l'11 de setembre serà a Lladurs, que fa tres anys va recollir el testimoni de la tractorada per la independència que es feia a Solsona. El municipi rural acollirà una trobada de tractors a les 12 del migdia, on desfilaran després de la benedicció.


Bon ritme d'inscripcions per la manifestació de l'11 de setembre

Segons han explicat membres de l'Assemblea de Solsona, hi ha un bon ritme d'inscripcions per la manifestació de la Diada.
Si bé al principi de l'estiu, els ànims no estaven gaire optimistes i es respirava una certa decepció per la divisió dels partits polítics, la gent ha respost i es manté un ritme d'inscripcions similar al dels darrers anys, omplint uns 6 autocars des de Solsona. Pel que fa al marxandatge, s'han esgotat les samarretes i les motxiles. També és cert que cada vegada més, i especialment aquest any, molts es desplaçaran a Barcelona en vehicle privat.

 

Participació