Sanitat

Procediment per demanar hora als especialistes al Centre Sanitari del Solsonès

per Redacció , Solsona, 22 d'agost de 2019 a les 17:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Com ho he de fer?
El Centre Sanitari del Solsonès és un Centre d’Atenció Primària (CAP) que ofereix a la població de la comarca, a diferència de molts altres CAPs de Catalunya, serveis d’especialitats mèdiques (traumatologia, cirurgia, cardiologia, endocrinologia, oftalmologia, pneumologia, etc.), principalment ateses per professionals d’Althaia, el nostre l’hospital de referència, a Manresa.


És el metge de capçalera qui, quan ho creu convenient i necessari, deriva l’usuari a l’especialista corresponent. En aquest cas el metge ens lliurarà la derivació per poder demanar hora a recepció del centre sanitari al mateix moment.

En uns casos concrets, on hi ha molta demanda i poques hores d’especialista, pot passar que no ens puguin donar cita al moment, llavors caldrà esperar a que s’obrin les agendes el darrer divendres de cada mes. És important recordar que fins a la 1 del migdia no s’obren les agendes i que abans no es podrà donar hora. Això no significa que les agendes s’obrin el darrer divendres del mes i es tanquin el mateix dia, sinó que queden obertes fins a completar tots els dies i hores de visita dels especialistes. 


Per tal de reduir les esperes per demanar hora els darrers divendres del mes, donat que la majoria de persones que volien demanar cita era per l’oftalmòleg (oculista), només en el cas d’aquesta especialitat, caldrà que la derivació que ens doni el metge de capçalera es lliuri a recepció i el personal del centre trucarà directament a l’usuari per concertar l’hora de la visita.

Donat que hi ha una manca generalitzada de metges especialistes a tot Catalunya, des del Catsalut es prioritza que els hospitals de referència estiguin coberts amb aquests professionals, per tant no es pot disposar de totes les hores que es voldria al CAP de Solsona.

 

Participació