Centre Sanitari

L’horari per demanar cita als especialistes es trasllada a la una del migdia, el darrer divendres de cada mes

Fins ara l’horari d’obertura de les agendes era a les vuit del matí

per Redacció , Solsonès, 16 d'agost de 2019 a les 15:15 |
Centraleta d'atenció als usuaris del Centre Sanitari del Solsonès
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Centre Sanitari del Solsonès ha reorganitzat l’horari per demanar cita pels diversos especialistes que presten el servei a Solsona. Si fins ara, les agendes dels especialistes s’obrien el darrer divendres de cada mes a partir de les vuit del matí, a partir d’aquest mes d’agost l’obertura de les agendes per demanar visita als especialistes es trasllada a la una del migdia, coincidint dins de l’horari del Centre d’Atenció Primària i evitant esperes a l’exterior abans de l’obertura.

Així doncs, les agendes es continuaran obrint el darrer divendres de cada mes, però amb un canvi important en l’horari d’inici, de les 8 del matí a la 1 del migdia. 


Amb aquest canvi deixaran de coincidir els usuaris que venien a fer-se analítiques, els que demanaven hora pels especialistes i els que acudien al centre d’atenció primària, tot plegat just a l’obertura del centre, pel nou horari d’obertura dels CAP a Catalunya. 
Oftalmòleg, l’excepció


Malgrat això, les persones que tinguin una derivació a l’oftalmòleg (oculista) hauran de seguir un procediment diferent. Les que tinguin una derivació del metge de capçalera hauran de lliurar-la al taulell de recepció i serà el propi personal del Centre Sanitari qui trucarà directament a l’usuari per donar-los l’hora. El mateix passarà amb les persones que tinguin una segona, o successiva, visita amb el mateix oftalmòleg, ja no se’ls donarà el paper de derivació i des del Centre Sanitari se’ls trucarà per donar-los hora.

Per aquest motiu, aquelles persones que ja tinguin una derivació i tenen pendent de demanar hora per l’oftalmòleg, hauran de passar pel taulell de recepció, de dilluns a divendres de les 8 del matí a les 8 del vespre i lliurar el paper de la derivació. Serà, novament, el personal del centre qui els trucarà directament per concertar la visita. Recordem que aquest fet només és per a les persones amb cita pendent a l’oftalmòleg i no amb les altres especialitats.


Aquesta excepció s’implementa perquè la major part de les persones que formaven cua el darrer divendres del mes per demanar cita corresponien a l’oftalmòleg, una de les especialitats amb més demanda i temps d’espera a tot Catalunya. 

Excepte situacions puntuals, en la major part de les especialitats hi ha les agendes obertes permanentment i no és necessari acudir el darrer divendres del mes per poder obtenir cita.

Per una altra banda, es recorda que l’horari d’atenció del Centre d’Atenció Primària de Solsona és de 8 del matí a les 8 del vespre i que fora d’aquest horari continua funcionant el servei d’urgències la resta de les hores del dia, així com l’atenció telefònica al 061.

 

Participació