Tradicions

Juli Bayot (País Valencià) amb el seu gos Gandalf s'imposen al concurs de gossos d'atura d'Odèn

Al concurs hi van participar 12 pastors, vinguts del Pais Basc, França, del Pais Valencià i de diversos punts de Catalunya

per Redacció, Odèn, 13 d'agost de 2019 a les 10:47 |
Foto de grup dels participants | RESOL

Foto: RESOL


Va començar el dia amb núvols i fins hi tot va amenaçar la boira, però poc a poc el dia es va aclarir i vam tenir un matí amb sol, però amb una temperatura adient per la festa.


Al concurs hi van participar 12 pastors, vinguts del Pais Basc, França, del Pais Valencià i de diversos punts de Catalunya. Va ser un concurs més internacional que mai. 

Una vegada més els participants van demostrar el bon nivell que tenen. Per això la majoria dels pastors participants han sigut campions diverses vegades en concursos d’anys anteriors, no només a Odèn. Aquests són els millors i guanyen a tots els concursos on van.

Guanyador del concurs Foto: RESOL


Va guanyar el concurs, el pastor d’Ares de Maestrat(Pais Valencià) Juli Bayot amb el seu gos Gandalf, que va mostrar ser molt ben ensinistrat i va fer el recorregut amb una actuació perfecta, el segon lloc va ser per Jordi Muxac amb la gossa Sendy i en tercera posició va quedar el pastor basc Javier Olaciregui.

Hi va haver una gran afluència de públic, durant el matí van passar pel concurs un miler de persones, les quals van marxar molt satisfetes per l’espectacle que van poder presenciar.

Foto: RESOL


Van assistir a l’espectacle les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde i també la presidenta del Consell Comarcal, la directora dels Serveis Territorials de Territori de la Catalunya Central, El Director de Serveis d’Agricultura i Ramaderia de la Catalunya Central, així com alguns empresaris de la zona.

Es va voler agrair la generositat del pastor Florenci Serra Riba, que ha posat les seves ovelles per poder fer el concurs any rere any, fent que fos ell qui entregava el premi al guanyador.

També cal agrair la bona feina feta pels veïns d’Odèn, que son membres de la Comissió organitzadora del concurs, les setmanes anteriors per deixar el camp de l’Era de Piló  en bones condicions per poder fer el concurs. 

Cal fer menció especial al treball esmerçat pel Pep d’Ansies i el seu equip per preparar esmorzars i dinars per la gent de l’organització, pastors i públic en general. 

Cal destacar també el patrocini de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament d’Odèn amb suport econòmic i logístic, com també les aportacions d’alguns empresaris de la comarca. Aquestes col·laboracions fan que cada vegada el grup de dones i homes  que formen la Comissió Organitzadora del Concurs de Gossos d’Atura d’Odèn, vegin que no estan sols i que la seva feina es veu compensada amb l’èxit de l’espectacle, que es pot gaudir a l’Era de Piló cada any.                                                                                                                    

 

Participació