Infància i joventut

Més de 200 infants i joves han passat per la Festa dels Oficis d'enguany

Infants i joves del Solsonès, de comarques veïnes i d’arreu del país estaven citats el dissabte 10 d’agost a una nova jornada d’activitats gratuïtes a Solsona organitzada per l’Ajuntament

per Redacció, Solsona, 13 d'agost de 2019 a les 08:06 |
Interior de la sala Polivalent amb el taller de gegantons a tope de participants | Ramon Estany

Un dels tallers Foto: Ramon EstanyDissabte al matí, la Sala Polivalent acollí la sisena Festa dels Oficis, amb set tallers diferents, entre els quals, com a novetat, n’hi havia de pensats per als joves. 

 

Foto: Ramon Estany


La Festa dels Oficis és una iniciativa de les regidories d’Educació i Joventut, el Pla Educatiu d’Entorn i l’Oficina Jove del Solsonès que té per objectiu posar en valor oficis artesans i professions de la zona i, al mateix temps, proporcionar una oferta lúdica i divulgativa al públic infantil i juvenil. Hi col·laboren diversos establiments i negocis locals, així com voluntaris particulars i la Policia Local.

Taller de bicicletes Foto: Ramon Estany


Cada any s’intenta incorporar-hi novetats i, enguany, és el cas de les plantes medicinals i la reparació d’avaries de bicicleta en ruta, per a totes les edats; i també de “shooting” (fotografia d’estudi) i “missió a Mart” (programació i robòtica), per al públic d’entre 12 i 16 anys. 

Uns pares emprovant els gegantons acabats Foto: Ramon Estany


Amb bicicleta pròpia

A banda de les novetats, es repetiren els tallers d’educació viària amb un circuit, el de picapedrer i el de confecció de gegantons per participar a l’aplec de la tarda. 

 

Des de l’any passat la Festa dels Oficis i la Trobada de Gegantons es fan coincidir en una mateixa jornada per afavorir la participació del públic familiar. La intenció és que cada any s’organitzin el darrer dissabte de juliol, però enguany no ha estat possible per un compromís fora de la ciutat de la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona, motiu pel qual s’havia endarrerit fins al 10 d’agost. No obstant això, es continua apostant pel final de juliol per a les properes edicions.
 

Taller de pedra Foto: Ramon Estany

Moment per immortalitzar amb una foto el treball fet Foto: Ramon Estany

Sortint de la sala amb el gegantó acabat Foto: Ramon Estany

Uns pares jugant amb el fill Foto: Ramon Estany


 

 

Participació