Exposició

L’artista autodidàcta Saxa exposa a La Gatera de Solsona

per Ramon Estany, Solsona, 12 d'agost de 2019 a les 09:07 |

L’exposició, que acull el Bar La Gatera (Plaça Sant Pere, 3) és un recull d'una dotzena  de composicions sobre gruixos, teles i olis, emmarcats aprofitant roure vell que representen els paisatges que han emmarcat la seva vida. Els camps i les vinyes, en un homenatge a l'entorn rural i pagès.

Foto: Ramon Estany


Josep Maria Gasa, (Saxa) és un artista autodidacta, nascut a Barcelona però resident a Mediona, l'Alt Penedès. Des de molt jove ha participat en exposicions individuals i col·lectives i altres events. Dins l'ampli ventall de tècniques artístiques, destaca en la seva trajectòria la artesania, la pintura i l'escultura.


En els últims anys s'ha centrat en la pintura paisatgística, el vanguardisme i el surrealisme. En tots aquests estils hi ha un fil conductor que els engloba: l'intent de trencar amb esquemes establerts.

Foto: Ramon Estany


S'ha especialitzat també en la recerca de materials i tècniques per poder plasmar els seus treballs i les seves composicions alternen simultàniament olis, gruixos, acrílics, amb tints naturals sobre teles i paper artesà que ell mateix realitza per crear les seves obres.
 

 

Participació