Fires

Tot a punt a la Vall de Lord per la Fira del drap Piteu del 27 i 28 de juliol

Ja es pot consultar el programa d’actes de la nova Fira del drap Piteu a la web www.lavalldelord.com, o recollir-lo en paper a les Oficines de Turisme de la Vall de Lord i del Solsonès

per Redacció, Solsona, 21 de juliol de 2019 a les 23:31 |

El proper cap de setmana del 27 i 28 de juliol, Sant Llorenç de Morunys es vesteix un any més de vila medieval, però enguany per homenatjar una de les peces històriques més importants del poble com és el drap Piteu. Ja fa més d’un mes que l’organització va anunciar aquesta nova fira amb la publicació del cartell; ara han publicat el programa complet dels actes que tindran lloc durant la fira. 

Un dels atractius principals de la fira, com ja ho era durant les edicions de l’anterior Fira Occitano-Càtar, serà el mercat medieval, format per més de 20 parades d’artesans repartides pel nucli antic de la vila, des d’artistes de la gastronomia o del dibuix fins a artesans de la fusta o la joieria, passant, com no podia ser d’altra manera enguany, per diferents artesans del tèxtil. Una part del mercat medieval, situada a la Plaça Major, serà l’espai dels artesans que realitzaran tallers per al públic. Els tiquets per a realitzar els tallers es podran comprar a la parada de l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord. 


Com en altres anys també, durant els dos dies es realitzaran visites guiades pel nucli antic del poble, una de les quals serà també teatralitzada i acabarà amb una demostració del procés d’elaboració del drap piteu i una xerrada a càrrec de Josep Garrigós. També hi haurà una visita a dues ermites de la Vall, que són Sant Serni de La Pedra i Sant Martí de Guixers. Les visites per Sant Llorenç de Morunys estaran totalment enfocades a explicar la història del drap Piteu, per tal de difondre’n tota la informació que se’n coneix. Una d’aquestes visites es realitzarà a partir de fragments de “El primer piteu”, un llibre de l’escriptor Alfons Cama que va ser publicat a principis del mes de juny i que també serà un clar protagonista de la fira: el dissabte a les 18h al claustre se’n farà la presentació amb el seu autor, i en signarà exemplars. També en signarà exemplars el diumenge de 12h a 13h a la Multibotiga La Canal. 

Per acabar de complementar el programa d’actes, en ambdós dies hi haurà també concerts. Pel que fa al dissabte, a partir de les 19h hi haurà un tast de tapes cerveses i concert amb els grups de música The Naps a Cool’s i La Portàtil FM a la Plaça de la Canal. I diumenge, a partir de les 18:30h, a l’església, tindrà lloc un concert del grup La Melanzana Ensemble, una formació integrada per joves del Bages i del Berguedà que estudien música de manera professional a conservatoris i centres dels Països Baixos, Regne Unit i Alemanya, i que ja fa diversos estius que inclouen Sant Llorenç de Morunys dins la seva gira de concerts. 
 

 

Participació