Música

El tour de Vitamina D d'Eduard Gener fa parada a Solsona

Avui divendres a 2/4 de 10 del vespre a la Plaça de Sant Joan dins el cicle de concerts Dona la nota

per Redacció, Solsona, 19 de juliol de 2019 a les 07:54 |
Eduard Gener | Imatge promocional
El músic solsoní Eduard Gener presenta aquest divendres 19 de juliol a la Plaça de Sant Joan el seu darrer disc, Vitamina D.
L'espectacle forma part del cicle musical d'estiu Solsona dona la nota en que els solsonins, fins a final d’agost podran assistir a una quarantena d’actuacions de cobla, cant, cantautor, música antiga, rock, música clàssica, revetlles i sardanes, entre d’altres. En la majoria de casos, són convocatòries al carrer.


Vitamina D (RGB Suport) és el tercer llarga durada del músic de Solsona Eduard Gener, enregistrat i produït per ell mateix als estudis Jezz.
Aquest disc és un exercici sonor i estètic fet a partir de 10 cançons breus i sense guitarres, amb una sonoritat pianística, crua i moderna i unes lletres divertides. L'orgue li dóna el punt eucarístic que qualsevol músic de Solsona porta de sèrie, com una càrrega, i les harmonies juguen per passatges de música clàssica i de rhythm and blues dels anys 50.

 


Un dels pilars del Solsona dona la nota és el Cicle de concerts d’estiu, que arriba a la 38a edició amb un accent molt local. Tres de les quatre convocatòries són de segell solsoní: la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona amb un espectacle d’homenatge a Joan Roure amb la col·laboració de Teresa Subirà i el Jove Ballet Solsoní (28 de juny); l’Orfeó Nova Solsona amb el concert de final de curs basat en bandes sonores de pel·lícules (5 de juliol), i
Eduard Gener que presentarà avui el seu últim disc, Vitamina D (19 de juliol).


L’últim concert d’aquest cicle, el 26 de juliol, serà de música renaixentista, a càrrec de La Caravaggia, per traslladar el públic al segle XVI amb motiu del 425è aniversari del títol de ciutat. En el mateix acte es projectarà un documental sobre la Solsona del 1594. Aquestes cites seran totes en divendres a dos quarts de deu del vespre i l’entrada serà gratuïta, excepte en l’actuació de fi de curs de l’Orfeó, en què hi havia taquilla inversa.
 

 

Participació