Territori de Masies

Territori de Masies presenta la nova Guia de Recursos a Les Casas de Matamargó acompanyada d’un sopar - concert

per Redacció, Solsonès, 18 de juliol de 2019 a les 07:27 |
La masia principal de Les Casas de Matamargó, al Solsonès

L’Associació Territori de Masies, presentarà el pròxim 26 de juliol a Les Casas de Matamargó la nova guia de recursos del Territori de Masies. La cita cultural i de promoció de la producció agroalimentària del baix Solsonès, constarà, entre altres activitats, d’un sopar-degustació amb productes de proximitat dels productors i restauradors de Territori de Masies i d’un concert amb el cantautor Ramon Porta.
L’acte començarà a les 19h amb una visita a la Casa-Museu de Les Casas de Matamargó que tindrà un preu de 10€. 


Seguidament a les 20:30h hi haurà la presentació de la Presentació de la Guia de Recursos per fer Territori del 2019 amb nou format i noves incorporacions de productors, restauradors i empreses de serveis culturals, turístics i artesans. 
A les 21h, es podrà gaudir d’un sopar-degustació de producte del territori, cuinats pels restaurants de Roquerols, Hostal de Pinós i Forn de Su. Podeu consultar el menú a la web territoridemasies.cat

Per finalitzar la jornada a les 22:30h, Cantautor de Cellers (Torà) cantarà les cançons incloses al seu primer àlbum 'Paraules Meteor'.
Durant tota la jornada es podrà gaudir de l’exposició del projecte Bassadòria ”Promoció i divulgació dels serveis ecosistèmics de l'entorn agroforestal del Solsonès”.


Inscripcions
Per al sopar i el concert cal fer inscripció prèvia ja que les places són limitades. La inscripció es pot fer a través del correu informacio@territoridemasies.cat  o trucant al 693 05 44 37. Les persones interessades tenen l’opció d’inscriure’s al sopar+concert per 20€ o tan sols el concert per un preu de 6€.

Les Casas de Matamargó
Les Casas de Matamargó és una masia del S.XIV convertida en un espai cultural, on es pot conèixer a través d’una visita, com era la vida familiar d’una casa autosuficient al S.XIX. La finca era un referent a la comarca per la seva capacitat de gestionar i produir per si mateixa tots els productes necessaris per sobreviure en una masia allunyada dels principals nuclis, que eren els que disposaven dels serveis. Per poder veure representades cadascuna de les peculiaritats de l’autosuficiència, s’han adaptat i restaurat els espais originals com a sales d’exposició, delimitant les tasques que s’hi desenvolupaven en cadascuna.

L’associació Territori de Masies
L’Associació Territori de Masies neix el 2009 i es consolida el 2013 com a associació que agrupa associacions, veïns i empreses del sud del Solsonès, Castelltallat i Llanera. Neix en el marc del projecte ACTUA, promogut per la cooperativa l’ARADA SCCL, que organitza espais de debat i acció local. Actualment compta amb una seixantena de socis i entre els seus objectius té la promoció integral dels diferents pobles que agrupa, amb especial èmfasi en la recuperació de la memòria i cultura popular, la reivindicació de la cultura pagesa i de la vida als petits pobles.

 

Participació