Agents Rurals

Els Agents Rurals portaran armes a partir de la tardor

El cos també disposarà d'eines tecnològiques com drons o tauletes

per Redacció, 17 de juliol de 2019 a les 13:04 |
Imatge de dos agents amb armes i armilles | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha aprovat el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals (Pecar) que preveu tirar endavant un reglament d’armes, que regularà el seu ús per part dels agents i les mesures de seguretat necessàries, i la creació de 300 places noves d’efectius fins a l’any 2024 i de 50 de personal tècnic i administratiu.

En roda de premsa posterior al consell executiu, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha explicat que el pla vol potenciar el cos i adaptar-lo a les necessitats i reptes actuals; dimensionar la plantilla; desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura per consolidar l’operativitat del cos.


A més del reglament d’armes i la creació de noves places, es preveu l’aprovació de la carta de serveis i del decret de segona activitat; el desenvolupament del pla de carrera; la instauració de noves tecnologies, com ara drons i tauletes, i la renovació del parc de vehicles i embarcacions.

Desplegament de noves categories


Segons Jordà, l’increment d’efectius permetrà dimensionar el cos i desplegar les diferents categories professionals, els grups de recolzament i els grups especials, i també ha explicat que preveuen revisar els procediments de treball "per millorar la qualitat dels serveis que presten els agents rurals i reforçar la seguretat de les seves actuacions".

 

Participació