Turisme

El Consell demana actituds respectuoses a les zones de bany

L’ens comarcal apel·la a la responsabilitat dels banyistes a ser curosos amb l’entorn i en no abocar residus ni deixalles

per Redacció, Solsonès, 16 de juliol de 2019 a les 14:13 |

L’època de l’estiu, quan pugen les temperatures, els espais de bany del Solsonès (rius i pantans) reben una important afluència de persones que busquen combatre la calor. Tot i això, malauradament i en massa ocasions, es detecten actituds poc respectuoses en aquest entorn.

Conscients d’aquest fet, el Consell Comarcal del Solsonès va redactar una ordenança tipus que preveu sancions davant de conductes incíviques, ordenança que va ser adaptada, posteriorment, pels diversos ajuntaments afectats per zones de bany, és a dir, Castellar de la Ribera i Lladurs pel què fa a la ribera Salada, i Clariana de Cardener, Olius i Navès pel què fa al riu Aiguadora i al pantà de Sant Ponç.


Des del Consell Comarcal es demana als banyistes que siguin respectuosos amb el medi ambient, que no aboquin deixalles i es recorda la prohibició d’encendre foc, i, així mateix, s’anima a denunciar aquelles actituds que es considerin negligents o perjudicials per l’entorn. 

 

Participació