Pubillatge

Els hereus i les pubilles de Catalunya visiten el Parlament

per Parlament de Catalunya, 14 de juliol de 2019 a les 07:13 |
A més de Costa, a l'acte hi han intervingut la pubilla i l'hereu de Catalunya del 2018, Laura Algué i Albert Colell, tots dos de Solsona, i el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa | Parlament
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

El vicepresident primer, Josep Costa, i el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa, amb la delegació d'hereus i pubilles Foto: Parlament de Catalunya


Una delegació de més de cent hereus, pubilles, dames, fadrins i altres figures del pubillatge d'arreu de Catalunya, acompanyats de representats de Foment de les Tradicions Catalanes, han visitat aquesta tarda el Parlament, on els ha rebut, al Saló de Sessions, el vicepresident primer, Josep Costa, per delegació del president.


A més de Costa, a l'acte hi han intervingut la pubilla i l'hereu de Catalunya del 2018, Laura Algué i Albert Colell, tots dos de Solsona, i el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa.

El vicepresident primer ha encoratjat el jovent a "conservar aquesta mirada d'il·lusió i les ganes de participar i implicar-vos en la vida col·lectiva", i ha agraït la tasca del pubillatge per "mantenir viva la flama de la tradició del nostre país".


Vilarrasa ha agraït la rebuda, un any més, del Parlament, i ha posat en relleu l'evolució històrica que ha fet el pubillatge de figura jurídica, amb alguns aspectes discriminatoris, a figura cultural, on "tothom té el mateix pes".

Algué i Colell han ressaltat la "diversitat" del pubillatge i les "ganes de mantenir vives les arrels d'aquest país", i han demanat polítiques a favor dels joves, en educació, feina i habitatge, perquè "el nostre èxit serà l'èxit del país".


Tots els parlaments han recordat l'expresidenta Forcadell i la resta de polítics que "són a la presó o a l'exili" per "defensar la veu democràtica del poble de Catalunya", en paraules de Vilarrasa.

En acabar l'acte, el vicepresident i la delegació s'han fet una fotografia de grup a l'escala d'honor de la cambra.

 

Participació