Consell

El Consell demana a les rutes i les acampades que notifiquin les activitats i que estiguin localitzables

L’ens comarcal considera d’importància vital que es pugui contactar amb els responsables de les activitats en cas d’incendi forestal

per Redacció, Solsonès, 11 de juliol de 2019 a les 15:47 |

L’any 1998 es van produir uns incendis que van calcinar més de 27.000 hectàrees, afectant  una part important del Solsonès, i els experts alerten que es pot repetir. Amb aquest panorama cal promoure l’autoprotecció de les edificacions aïllades i de les persones i advertir als elements vulnerables.

Durant l’època d’estiu, el Solsonès acull un gran volum de casals, colònies, rutes i campaments “és molt important que els seus responsables notifiquin les activitats a la Direcció General de Joventut i que estiguin localitzables” han advertit des de l’ens comarcal, alertant que “si no estan localitzables i hi ha un incendi poden tenir un problema”.


Des del Consell Comarcal es recorda que les entitats que organitzin acampades, casals, colònies i rutes estan obligades a notificar a la Direcció General de Joventut la seva activitat i comunicar-ho a l’Ajuntament; així no només es dóna compliment al decret que regula les activitats sinó que permetria que, en cas d’incendi forestal, que estiguin localitzades.

Vint-i-un anys dels incendis del Solsonès i vint-i-cinc dels del Berguedà
L’any passat es van commemorar els vint anys dels incendis del 1998 que van cremar més de vint mil hectàrees a la comarca. En motiu d’aquesta efemèride es va organitzar una jornada tècnica per avaluar les causes i desencadenants de l’incendi. 
Fruit d’aquesta jornada tècnica, van sortir diverses conclusions que van posar en alerta el Consell Comarcal, el qual a l’estiu ja programa reunions periòdiques per avaluar el risc.


El bosc un element vulnerable
Responsables del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya han advertit que la massa boscosa a Catalunya s’ha duplicat en poc més de cinquanta anys; els preus baixos de la fusta dificulten una gestió silvícola, fet que provoca que la situació dels boscos no sigui la desitjable.

 

Participació