Festes

Solsona manté la Festa de Sant Cristòfol malgrat les dificultats per trobar relleu en l'organització

Els responsables fan una crida a que s'incorpori gent nova a la festa

per Redacció, Solsona, 11 de juliol de 2019 a les 07:37 |
Foto de grup dels organitzadors de Sant Cristòfol | Ramon Estany
Conductors i transportistes van celebrar la seva festa patronal el passat cap de setmana amb actes populars oberts al conjunt de la ciutadania.
El bon temps i la calor van marcar la jornada, on l'acte central continua sent la benedicció de vehicles a la plaça del Camp amb l'acompanyament de l'Orquestra Patinfanjàs, en la qual hi participaren més de 300 conductors. Aquest any, a més, com ha novetat, hi hagué castells inflables per a la mainada i un esmorzar popular. I és que els organitzadors han volgut fer una festa ben lluïda, malgrat les dificultats per trobar gent nova que es posi al capdavant de la festa, atès que l'actual junta ja porta molts anys al capdavant de la celebració.

Foto: Ramon Estany


Els actes van començar dissabte a la tarda amb els castells inflables amb coca i xocolata per al públic infantil a la plaça del Camp
Al vespre, una lluïda revetlla amb l'orquestra Stres Band a la plaça del Camp que dona pas també a les revetlles d'estiu a Solsona.
I diumenge arriben els actes centrals de la festa, enguany, amb un esmorzar popular, la participació de la trobada de cotxes i motos clàssics a la plaça del camp i una sortida foto ruta

Foto: Ramon Estany


La celebració culmina amb una Missa en honor a sant Cristòfol a l'església del Cor de Maria i, tot seguit, benedicció de vehicles a la plaça del Camp amb l'Orquestra Patinfanjàs. Una benedicció que ha dut a terme el rector de Solsona, Mn. Lluís Tollar, acompanyat d'un seminarista de la diòcesi. En aquesta edició, s'ha trobat a faltar, però, uns clàssics de la festa, els Gogistes Solsonins, que cada any preparaven una edició divulgativa dels goigs de sant Cristòfol, que repartien entre els conductors assistents a la benedicció.

Enlloc de goigs, l'organització va repartir, juntament amb les habituals medalles de Sant Cristòfol beneïdes, uns bolígrafs commemoratius.
 

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

 

Participació