Grup de Natura del Solsonès

Dues visites guiades permetran conèixer i interpretar l’Espai Natura i l’Espai Bassadòria

Aquests espais, situats a la Casa Gran del Santuari del Miracle (Riner), pretenen ser un centre de referència comarcal d’educació ambiental

per Redacció, Riner, 8 de juliol de 2019 a les 13:07 |
Un dels panells explicatius de l'Espai Natura

Els dissabtes 13 i 29 de juliol, l’Espai Natura i l’Espai Bassadòria obriran les seves portes en una visita guiada que permetrà als visitants interpretar i conèixer els serveis ambientals de la comarca. En aquesta visita, que s’iniciarà a les 10 del matí i és gratuïta, els assistents estaran acompanyats per dos tècnics que els guiaran en el procés d’interpretar el paisatge de la comarca. Si bé aquests dos dies es podrà visitar les dues exposicions que conformen els espais de manera guiada i interpretada, també estaran obertes al públic durant juliol i agost.

Les visites, coordinades del Grup de Natura del Solsonès i Territori de Masies, s’emmarquen dins del projecte Bassadòria, dins del qual es pretén generar espais de reflexió i oferir activitats per tal de reconèixer aquests serveis i vincular-ne el seu manteniment i millora amb bones pràctiques i la participació veïnal i del visitant.


En l’Espai Bassadòria, es desenvolupa la dimensió cultural i de proveïment dels serveis ambientals. S’hi podran trobar diferents productes del bosc i també de producte local i oferirà funcions d’assessorament en custòdia del territori.

L’Espai Natura acull una exposició permanent sobre els espais naturals del Solsonès i desenvolupa el concepte general de serveis ambientals i també aquells relacionats específicament amb les funcions de regulació ecosistèmica i vinculació amb els fluxes globals i amb el clima, i a la biodiversitat.

Les visites són gratuïtes i per tal de millorar-ne l’organització es demana inscripció prèvia a gns@lacetans.org.
 
 
 

 


 

 

Participació