Consell Comarcal

Dilluns vinent, el Consell Comarcal del Solsonès constituirà el nou Ple

La sessió constitutiva de la novena legislatura de l’ens comarcal tindrà lloc a les sis de la tarda a la Sala Gòtica

per Redacció, Solsones, 5 de juliol de 2019 a les 17:51 |

Aquest dilluns es constituirà el Ple del Consell Comarcal del Solsonès sorgit arran de les eleccions municipals del passat mes de maig, en el qual Sara Alarcón tornarà a presentar candidatura per tal presidir, novament, l’ens al qual ha estat al capdavant els darrers quatre anys.

El Ple del Consell Comarcal, estarà format per nou consellers d’ERC, (un més que en l’actual legislatura) set consellers de Junts per Catalunya (un menys que l’antiga CiU), mentre que la resta de formacions repeteixen el nombre de representants; dos consellers de l’Associació d’Agrupació d’Electors i un conseller comarcal de la CUP.


Els homes superen les dones

El Ple del Consell Comarcal del Solsonès està format per dinou consellers comarcals. D’aquest dinou, sis són dones (31,6%) mentre que tretze són homes (68,4%) la qual cosa mostra que el nombre d’homes és clarament superior al nombre de dones al màxim òrgan de govern de l’ens comarcal.

Renovació a l‘ens comarcal i tres municipis sense representació

Setze dels dinou consellers comarcals (84%) son nous en el càrrec o no ho van ser almenys en els darrers dos anys (tres d’aquests setze ho havien estat anteriorment, mentre que els altres tretze mai ho havien estat). 


Pel què fa als municipis amb més representació, Solsona, la capital de comarcal, serà el que tindrà més representants amb tres consellers comarcals. Castellar de la Ribera, La Coma i la Pedra, Pinell i Pinós tindran dos representants cada un, mentre que els municipis de Llobera, La Molsosa, Navès, Odèn, Olius, Riner i Sant Llorenç de Morunys en tindran un. Finalment, destacar que Clariana de Cardener, Guixers i Lladurs no tindran cap conseller comarcal al plenari.

 

Participació