Educació

La Universitat de Vic premia els treballs de recerca dels solsonins Gisela Plana i Pau Vilaseca

La UVic reconeix 35 treballs a la 21a edició dels Premis als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat

per Ramon Estany , Vic, 27 de juny de 2019 a les 11:04 |
Gisela Plana i Pau Vilaseca recollint els diplomes dels premis | UVIC
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.El dimarts, dia 25 de juny, la Gisela Plana, de l'Institut Francesc Ribalta, de Solsona, i el Pau Vilaseca, de l'Escola Arrels II, ambdós alumnes de segon de batxillerat,  van recollir el seu premi a l ‘Aula Magna de la Universitat de Vic, en un acte presidit pel vicerector de la mateixa universitat i pels cinc presidents de les fundacions que subvencionen els premis.


En l’edició d’enguany s’hi van presentar 177 treballs, 16 més que l’any anterior, provinents de 141 centres de 35 comarques diferents. En total es van premiar 35 treballs i es van repartir 12.000 euros en premis.
L’objectiu d’aquest certamen, que és un dels mes antics i consolidats de Catalunya en el seu gènere, és promoure i incentivar la vocació científica i el gust per fer recerca en els futurs estudiants universitaris, tot premiant-los la feina ben feta.


Les comarques que més treballs han presentat són Osona i el Vallès Oriental amb 13 treballs cadascuna, seguides del Segrià i el Bages (11) i el Gironès (10). És destacable també la participació per primera vegada de centres de la Conca de Barberà i el Tarragonès.

Els premis es divideixen en cinc categories: Premi Bon Preu, dotat amb 2.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les Ciències Socials i Humanitats; Fundació Caixa d’Enginyers, dotat amb 3.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les Ciències; Premi Eumo_DC, dotat amb 2.000 euros, als millors treballs en l'àmbit de les arts; Premi específic Osona contra el Càncer, dotat amb 4.000 euros, i el Premi específic Institut Català de les Dones, dotat amb 1.000 euros, als millors treballs sobre perspectiva de gènere, aportacions de les dones al món dels sabers, prevenció de violències masclistes i igualtat d’oportunitats entre dones i homes.


L’acte de lliurament, va ser conduït un any més pel professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Enric Casulleras, i presidit pel vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement, Jordi Collet. En nom de les entitats patrocinadores hi van assistir el director d’Operacions del Grup Bonpreu, Joan Sabartés; el director general d’Eumo_DC, Jordi Cano; el director de l’oficina de Vic de la Fundació Caixa d’Enginyers, Enric Prat; el vicepresident d’Osona Contra el Càncer, Eduard Batiste-Alentorn; i la presidenta de l’Institut Català de les dones, Núria Balada.

Premiats dos treballs del Solsonès

Pau Vilaseca de l’escola Arrel II de Solsona, va guanyar un premi exaequo en la categoria Eumo_dc pel treball “Anàlisi de la història dels musicals i creació d'una obra de teatre musical”;

Gisela Plana de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona va obtenir un accèssit en la categoria Osona contra el Càncer pel treball “Les malalties hematooncològiques”.
 

 

Participació