Política

El nou alcalde de Cervera vol «normalitzar» la relació amb el bisbe de Solsona

Després que l'anterior equip de govern el declarés persona non grata

per Redacció, Cervera, 25 de juny de 2019 a les 08:35 |
Ramon Augé, nou alcalde de Cervera | ACN
 El nou alcalde de Cervera, Ramon Augé, que per ser investit va tancar un pacte amb el PSC i la formació independent SiF, ha assegurat que els dos regidors socialistes de la Paeria estan a favor de l'alliberament dels presos independentistes així com el lliure retorn dels exiliats. El pacte a la capital de la Segarra ha generat malestar entre veïns i entitats sobiranistes perquè no ha prioritzat un acord amb ERC que amb 4 regidors va ser la formació més votada. En una entrevista a l'ACN, Augé insisteix que el pacte actual era la millor opció per continuar amb les polítiques dels darrers 8 anys i confia refer la relació amb els republicans. D'altra banda, Augé diu que intentarà ''normalitzar'' la relació amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell, que l'anterior mandat va ser declarat persona non grata.

Ramon Augé, que va aconseguir 3 regidors amb JxCat el passat 26-M, assegura que Cervera fa anys que està ''fragmentada políticament'' i malgrat aquesta vegada ''només'' han aconseguit representació 5 formacions al consistori, hi ha hagut mandats amb 8 grups. ERC va aconseguir 4 regidors i com a força més votada esperava tancar un pacte amb JxCat per formar govern i arriar a la majoria absoluta de 7. Dos dies abans del ple d'investidura les negociacions es van trencar i Augé va decidir tirar endavant la seva candidatura a l'alcaldia perquè sabia que podia comptar amb els 2 vots del PSC i els 2 de Solucions i Futur (SiF). ''Vam considerar que era la millor opció per continuar amb la línia de treballa dels darrers 8 anys'', ha assegurat Augé, que també remarca que a nivell local, ''les persones i les maneres de fer també compten''.''Normalitzar'' relacions amb el bisbe de Solsona

Una de les polèmiques de l'anterior mandat de Ramon Royes, també de JxCat, va ser la declaració de persona non grata al bisbe de Solsona, Xavier Novell, per un article que va publicar criticant els matrimonis homosexuals. Aquesta declaració va comportar que la figura del bisbe deixés de tenir la rellevància institucional en totes aquelles convocatòries que tradicionalment havia estat invitat, com per exemple el cant de les Completes. Ara, el nou paer en cap, diu que vol ''normalitzar'' la relació amb el bisbe tot i que la declaració de persona non grata no la pot retirar ell directament sinó que s'haurà d'acordar per Ple. En qualsevol cas, Augé també ha volgut deixar clar que malgrat aquesta voluntat de fer la pau amb el bisbe, estan a favor dels drets de les persones LGTBI.

Una altra de les qüestions que també van ser notícia en l'anterior mandat va ser la retirada del títol nobiliari de comtessa de Cervera a l'hereva de la corona espanyola però Augé assegura que no tenen previst tornar-li a atorgar.
 

 

Participació