llibres

L'arqueòleg solsoní Ramon Cardona publica un llibre de poemes sobre el drama dels immigrants

per Redacció, 24 de juny de 2019 a les 07:58 |
Ramon Cardona | CEL
Ramon Cardona i Colell (Solsona, 1965) acaba de publicar el poemari Els Ravals d'Europa, on recull en clau poètica el drama dels qui arrisquen la vida intentant arribar a les costes d’Europa. El poeta, cansat del bombardeig de notícies a la televisió i al diari, alarmat de veure com de mica en mica es va acostumant a ser espectador d’un drama d’aquestes dimensions, decideix actuar i escriure, per recuperar d’alguna manera la pròpia dignitat. 

El poemari es dedica a recórrer l’espai de conflicte que hi ha fora les muralles amb què hem parapetat el nostre continent, rere els filats espinosos i les sirgues tridimensionals. 


Aquests són els suburbis d’Europa, on s’entolla l’aigua bruta, on a cada tempesta es desborden els embornals i ens retorna tot el que no volem veure, i és que com diu l'autor, "La humanitat segueix encallada als suburbis d’Europa, als filats espinosos en què hem convertit les nostres fronteres."
 

El llibre, de 88 pàgines, ha estat editat per Editorial Gregal i surt a la venta per 13 euros.


Ramon Cardona Colell ha publicat els poemaris Quaranta-quatre cançons i un poble (2015) i  Desig d’argila (2016; I Premi de Poesia Manuel Milà i Fontanals - Ciutat de Vilafranca 2016) i ha participat en diverses obres poètiques col·lectiva des de l’any 2002. També ha publicat el llibre de viatges Creta, entrada a laberint (2017).


És llicenciat en prehistòria, història antiga i arqueologia i en filologia grega per la Universitat de Barcelona. Treballa com a catedràtic de grec i llatí a l’INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega, feina que combina amb altres activitats com la literatura i la recerca arqueològica.

 

Participació