Corpus

Solsona entra a l’estiu amb un Corpus feminista

Per primer cop dues regidores han fet ballar els gegants a la final, davant l’Ajuntament

per Redacció, Solsona | 23 de juny de 2019 a les 18:57 |
Ball dels Nans | Petits Fotografia
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Petits FotografiaL’Agrupament Escolta Pare Claret ha dedicat enguany el disseny de la catifa de flors del Corpus de Solsona al feminisme. A la plaça de Palau s’hi podia llegir el fragment d’una cita de Rosa Luxemburg: “Socialment iguals, humanament diferents, totalment lliures”. I avui, per primera vegada, dues regidores, Judit Gisbert (ERC) i Pilar Viladrich (CUP), ambdues noves al consistori, s’han ficat sota les faldilles dels gegants per ballar la final, davant la casa de la ciutat. Una estona abans, una gegantera, Anna Tàpia, havia desplegat solemnement el ball de l’àliga igual com ho havia fet, per primer cop, a la Festa Major de fa nou anys.   


Aquest migdia centenars de solsonins i visitants han desafiat les altes temperatures, que al punt del migdia fregaven els trenta graus, per no faltar a la cita fidel amb la festa popular més antiga de la ciutat. Com sempre, l’al·licient que atrau més públic són els ballets de la imatgeria gegantera a la plaça Major, al ritme de la música interpretada per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. La tronada, en finalitzar les danses, ha estat encesa a tres bandes per l’alcalde, David Rodríguez, i la pubilla i l’hereu de Catalunya, els solsonins Laura Algué i Albert Colell.


Avui ha viscut la seva primera festa del Corpus la nova corporació sorgida de les urnes el mes passat. D’aquí que l’Agrupació de Geganters hagi demanat a alguns dels flamants regidors que es posessin a la seva pell durant una estona. A part de Gisbert i Viladrich també ho han fet Joan Parcerisa (ERC) i, tot i que repeteix mandat, Marc Barbens (JxS). Tots quatre han superat la prova.

 

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

 

Participació