Teatre

Nova funció de «El Tron», l’espectacle teatral i musical

Per commemorar el Mil·lenari de la Fundació de la Canònica de Sant Vicenç del Castell de Cardona

per Redacció, Cardona, 17 de juny de 2019 a les 18:12 |

. La tercera funció serà dissabte vinent, 22 de juny, a les 21:00h

. Més d’un centenar de persones ja l’han gaudit en les dues anteriors representacions, a l’abril i al maig.


La Fundació Cardona Històrica, en col.laboració amb l’Ajuntament de Cardona i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, presenten el proper dissabte la tercera funció de l’espectacle teatral i musical per commemorar que aquest any 2019, fa just 1000 anys de l’inici de les obres de construcció de la Col.legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona.

Al llarg dels seus 1000 anys d’història, l’església de Sant Vicenç del Castell de Cardona ha estat testimoni mut de l’evolució de la societat catalana, des dels primers comtats fins als nostres dies. Els seus murs han acollit vescomtes, comtes, ducs, bisbes i canonges, però també peregrins i turistes. Suposem-hi, a més, una troballa excepcional: un tron de fusta, d’una antiguitat per determinar i que ningú sap a qui pertany.

“El Tron” és un espectacle teatral amb música en directe, idea original i producció de l’empresa cardonina Udurae Teatre, que ens trasllada a una trobada impossible de quatre personatges protagonistes d’algun instant d’aquests mil anys, per aclarir la propietat d’aquesta misteriosa peça. El contrast de quatre èpoques, de quatre punts de vista de la política, la religió i la societat en general. Un curiós divertiment  al bell mig d’un marc incomparable.

El guió de l’obra és de Jordi Santasusagna  i la música és de Xavier Ventosa, que ja han col·laborat en altres obres com “El somriure del botxí” o “ Viurem lliures o morirem”. La durada de l’espectacle és de 60 minuts  Les entrades es poden adquirir a http://entrades.cardonaturisme.cat o bé presencialment a l’Oficina de Turisme de Cardona, fins el mateix dia de la representació. 

 

Participació