Escola Arrels

Els projectes d'emprenedoria i crèdits de síntesi de cicles formatius al CTFC

Aquest passat dijous 6 de juny, darrer dia de classes ordinàries a la Formació Professional de l'Escola Arrels, l'alumnat va presentar en una jornada oberta a l'edifici Seminari del CTFC els seus projectes d'emprenedoria i crèdits de síntesi

per Redacció , Solsona, 14 de juny de 2019 a les 16:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Actualment a l’escola impartim els cicles formatius de grau mitjà de Conducció d'activitats físicoesportives en el medi natural, d'Activitats Comercials, de Manteniment electromecànic i processos industrials i de Sistemes microinformàtics i xarxes. A més, de grau superior, el d'Administració i finances. En tots ells l'alumnat cursa una assignatura d'empresa i iniciativa emprenedora que cristal·litza en una idea de negoci i un pla empresarial. A més, en els cicles formatius de caire industrial (el de Manteniment i el d'Informàtica), l'alumnat elabora un prototip d'algun aparell en el marc d'un projecte de síntesi.

Enguany vam presentar tots aquests treballs a l'edifici Seminari del CTFC i és que aquest ha estat l'espai on l'alumnat ha gaudit de sis sessions amb el coach de Sherpa.cat Jordi Puigdellívol, que els ha acompanyat en l'elaboració de les idees de negoci i plans d'empresa durant tot el curs 2018/2019.

Alguns dels projectes de negoci presentats foren empreses relacionades amb la conducció d’activitats esportives en alta muntanya, el transport sostenible amb mobilitat elèctrica, la creació d’espais d’oci especialitzats per a jovent, serveis d’advocacia especialitzats, una empresa d’importació de cafè colombià basada en comerç just i una empresa de formació amb sistemes de realitat virtual, entre d'altres.

Respecte als crèdits de síntesi, es van presentar diversos videojocs amb formats diferents, un sistema automàtic que dispara fotografies pensat per a malalts d’Alzheimer, un braç robòtic, diverses maquetes automatitzades i un sistema d'emmagatzematge d'arxius per xarxa, entre d'altres.


Recordar, finalment, que com escola estem adherits a la xarxa d'emprenedoria del Departament d'Educació que ens força a realitzar accions, tant de caire acadèmic com d'experiència vivencial, relacionades amb el món de la creació d'empreses i les startups.
Agraïm novament des d'aquí al CTFC, a Catalunya Emprèn i a GlobaLleida el seu acompanyament en tots aquests projectes i en la cessió dels seus espais.

 

També hauries de llegir
Fa 41 setmanes

Bons resultats per l’Escola Arrels a les proves Cangur

Arxivat a:
Cultura, Escola Arrels
Participació