L'espieta

Dos plataners de Solsona demanen clemència

Uns treballs arqueològics al Vall Calent deixen al descobert les arrels de dos arbres

per Ramon Estany, Solsona, 13 de juny de 2019 a les 09:41 |
Els dos arbres, amb la pancarta
Aquests dies, arran d'uns treballs arqueològics al Vall Calent de Solsona, s'ha pogut veure una imatge curiosa i irònica. Es tracta de dos grans plataners ubicats al costat del fossar de la muralla del Palau Episcopal, que sostenen una pancarta amb la inscripció "No ens mateu, si us plau" amb unes cares de por pintades al seu tronc.

Resulta que en aquest indret, s'han fet unes cates arqueològiques, segons ha informat a NacióSolsona la regidora en funcions d'urbanisme, Rosó Barrera.

Barrera ha explicat que hi havia previstes  3 cates, però amb dues ha estat suficient per poder extreure dades sobre l'amplada i la profunditat de l'antiga muralla de Solsona que hi passa per aquell indret.

Aquests treballs s'han fet sota la direcció de l'arqueòleg municipal, Pere Cascante, amb la finalitat de redactar un primer projecte de museïtzació i visualització de l'antiga muralla, per que fins i tot es pugui visitar, un projecte que comptaria amb una subvenció del Departament de Cultura.

Foto: Ramon Estany


L'espai excavat, que deixa a la vista part de les arrels dels dos arbres, es tornarà a tapar, si bé no es posarà un paviment definitiu en previsió de tornar-se a obrir per les obres definitives.
L'afectació als dos arbres ha preocupat a algunes persones, que no s'han identificat, i que han fet l'acció de "decorar els arbres". Barrera ha recalcat que no se sap si caldrà al final treure aquests arbres, pero si al final, segons el projecte, no fossin viables, es traurien i que de moment amb les cates, s'han respectat, tallant només algunes arrels. Amb tot, recorda que només es tracta de dos plataners, i ja n'hi han molts a Solsona, dels quals molta gent es queixa per les molèsties que els generen.

 

Participació