Centre Excursionista del Solsonès

Anna Albareda i Albert Llonch es proclamen guanyadors de la mitja marató de Passos de Gegant

Laia Aubert i Ernest Palau s’adjudiquen la cursa per muntanya de 10 km Més de 200 persones corren pel Fons d’Emergència Social en la cinquena edició de la Passos de Gegant

per Redacció, Solsona, 12 de juny de 2019 a les 08:14 |
Sortida de la Mitja marató
El passat diumenge 2 de juny  es va celebrar la cinquena edició de la cursa solidària Passos de Gegant, que va reunir més de 200 corredors al municipi de Solsona.
Els participants es van enfrontar a un recorregut més curt però més tècnic respecte les edicions anteriors. Amb el canvi de circuits, Passos de Gegant aconsegueix consolidar-se com una de les curses per muntanya de referència de la Catalunya Central.   

Sortida 10 K Foto: Passos de Gegant


Després d’un ball dels Gegants Bojos del Carnaval , al so del “Bufi”, un tro va donar el  tret de sortida a la mitja marató a les 8:00 del matí. Després de travessar diversos  passos tècnicament una mica més complicats que en edicions anteriors, i castells de la  comarca (el Castell de Lladurs i el Castellvell), la cursa va culminar el Passeig de  Solsona.

Sortida Cross Kids Foto: Passos de Gegant

Foto: Passos de Gegant


En la categoria masculina, per segon any consecutiu, Albert Llonch (2:16:16)  es va proclamar campió en un ‘sprint’ final amb el segon classificat, Bernat Barnés  (2:16:16). A molt poca distància, l’atleta local Albert Moliner (2:19:20) va aconseguir la  tercera posició..

Foto: Passos de Gegant


En categoria femenina, ​ Anna Albareda​ va aconseguir la primera  posició amb un temps de ​ 3:44:27​ , seguida per la segona i tercera classificades, Judit  Ribalta​ ​ amb ​ 3:56:13​ , i ​ Imma Gonzalez​ amb ​ 4:17:16​ .    

Foto: Passos de Gegant


La cursa per muntanya de 10 km va tenir lloc a les 8:30 h. Ernest Palau va ser el primer  en arribar amb un temps de ​ 49:16; ​ seguit de ​ Joan Carles Sánchez​ , amb ​ 51:08​ ; i ​ Jordi  Arcos​ , amb ​ 51:14​ . En categoria femenina, la primera posició va ser per a ​ Laia Aubert  (1:00:23) ​ ). ​ Ana Simon (1:00:53) ​ i Claustre Montaner ​ (1:01:28)​ van ocupar la segona i  tercera posició, respectivament.   

Foto: Passos de Gegant


La cursa infantil no competitiva Crosskids Race, va començar puntual a les 11:30h.  Prop de 50 infants van poder disfrutar d’un recorregut de menys d’un quilòmetre de  distància, ple d’obstacles i zones amb fang i aigua. Una iniciativa, dins el marc de  Passos de Gegant, per fomentar l’esport i els hàbits saludables en els més petits. 

Classificacions oficials:  
https://online.cronotime.net/results/5c5b5379e4b0ca09654aba52 
Podeu trobar més fotografies a: 
https://photos.app.goo.gl/hZjcCBj2JgCqgkFB9 

 

Participació