Grup de Natura del Solsonès

Sortida guiada per l'entorn de Port del Comte

per Redacció, Solsonès, 11 de juny de 2019 a les 18:24 |

La cinquena sortida guiada del projecte Bassadòria tindrà lloc a l’entorn natural de Port del Comte  (la Coma) el dissabte 15 de juny a les 9 del matí. Organitzen el Grup de Natura del Solsonès i Territori de Masies.

La sortida, que s’iniciarà al pàrquing de l’Estivella, anirà acompanyada d’explicacions de naturalistes i experts, amb un diàleg constant entre tots. Fermí Sort i Albert Tarragó, del Grup de Natura del Solsonès, dirigiran la sortida.

Forat de la Bòfia, Port del Comte (la Coma)


Descobrirem els hàbitats subalpins i cavernícoles, mentre reconeixerem la biodiversitat del paisatge càrstic. També visitarem la bòfia de Port del Comte, una gran cavitat que té una colònia de gralla de bec groc.

També identificarem col·lectivament elements naturals que passaran a formar part d’un servidor web i parlarem sobre la importància de la participació ciutadana en el coneixement del medi i sobre la custòdia del territori a través dels seguiments participatius (BIOSOL) i del recull de dades mitjançant aplicacions digitals.

El projecte Bassadòria té com objectiu generar espais de reflexió i oferir activitats per tal de reconèixer aquests serveis i vincular-ne el seu manteniment i millora amb bones pràctiques i la participació veïnal i del visitant.

Més informació en xarxes @grup.natura.solsones @territorimasies

 

Participació