Isidre Domenjó presenta a Sant Llorenç de Morunys el llibre «Som de poc dir»

L'obra, que indaga en la identitat del Pirineu a través dels monosíl·labs, es dóna a conèixer el proper dissabte 6 de juliol a les 8 del vespre a la Biblioteca Municipal de Sant Llorenç de Morunys

per Ramon Estany, Sant Llorenç de Morunys | 29 de juny de 2019 a les 08:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'escriptor i tècnic cultural Isidre Domenjó ha publicat un nou llibre: Som de poc dir, una obra que indaga en l'ADN de la gent de l'Alt Pirineu i que té per subtítol El Pirineu, mínimament explicat amb 100 monosíl·labs. L'autor el presentarà a Sant Llorenç de Morunys el proper dissabte 6 de juliol a les 8 del vespre a la Biblioteca Municipal. 

Segons explica Isidre Domenjó, Som de poc dir es vol endinsar en l'ADN de la població pirinenca tot partint d'una selecció acurada de paraules curtes que en molts casos formen part del vocabulari propi de la regió. De fet, la portada té com a protagonista el mot 'Orc', un dels més utilitzats habitualment per referir-se al caràcter pirinenc.


Per Domenjó, "els pirinencs som gent de poques paraules" i, tal com reflecteix la paraula 'Orc', "de tracte eixut i fets a la nostra, més aviat desconfiats i de poc riure". Tot i això, el llibre reivindica l'actual obertura del territori i un nou caràcter "polièdric, encaixonat entre un passat que el mantenia tancat en ell mateix i un futur global, de grans horitzons".
 

 

Participació