Biblioteca de Solsona

La biblioteca solsonina celebra el quart aniversari amb una exposició-joc sobre llibres i àlbums il·lustrats

La mostra “25 imperdibles” s’instal·la al saló de les Homilies d’Organyà entre dimarts i divendres

per Redacció, Solsona | 3 de juny de 2019 a les 11:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La Biblioteca Carles Morató de Solsona té identificats 25 llibres i àlbums il·lustrats que considera fonamentals de conèixer. Coincidint amb el seu quart aniversari, l’equipament convida les famílies i la ciutadania en general a participar en l’exposició-joc “25 imperdibles”, que s’instal·la al saló de les Homilies d’Organyà entre dimarts i divendres d’aquesta setmana en l’horari de les instal·lacions.

Es repta el visitant de totes les edats a emparellar 25 llibres amb 25 pots transparents numerats que contenen diversos objectes i anotar-ne les respostes en un fulletó. És un joc per fer individualment o en grup i es  pot fer de manera totalment autònoma. Amb aquesta activitat, es vol donar a conèixer títols d’obres en què la imatge té una funció rellevant o essencial i que els infants no s’haurien de perdre. Està plantejada de manera que es promogui la lectura atenta de llibres il·lustrats i àlbums i s’ofereixi eines que facilitin el desenvolupament del pensament simbòlic entre els petits.


“25 imperdibles” és una adaptació d’una mostra itinerant ideada per Emma Bosch i Encarna Beltran, docents de la menció en Biblioteques Escolars dels graus en Mestre d’Educació Infantil i Educació Primària de la Universitat de Barcelona amb la participació de diverses alumnes.   

Avui, d’altra banda, es tanca el termini per presentar propostes al quart Concurs de punts de llibre de la Biblioteca Carles Morató, una altra de les iniciatives de commemoració del quart aniversari. Aquest any s’adreça a l’alumnat de primer i segon de primària. En una cartolina de 6 centímetres d’ample per 21 d’alt han de fer un dibuix de temàtica i tècnica lliures, per una cara, i escriure una frase, per l’altra, sobre què els inspira la biblioteca o què és el que més els agrada de l’equipament.Acte: exposició-joc “25 imperdibles”
Dies: del 4 al 8 de juny de 2019
Hora: dimarts, divendres i dissabte, de 10 a 13.30 h i de dimarts a divendres també de 16 a 20 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató

 

 

Participació