Eleccions municipals 2019

Els cinc regidors de l'ajuntament de Solsona que pleguen

Dos són veterans que van entrar el 2011, el Lluís Xavier Villaró (ERC) i la Isabel Roca (ERC)

per Ramon Estany, Solsona, 29 de maig de 2019 a les 09:26 |
Lluís Xavier Villaró i González, Maria Isabel Roca Guitart, Antoni Carralero i Ruiz , Yasmina Valderrama i Ramallo i Octavi Garcia i Companys
En el proper mandat municipal de Solsona, hi haurà uns regidors que s'estrenaran a l'ajuntament, i uns d'altres, que diran adéu a un període polític de la seva vida. Aquests darrers, són cinc, tres homes i dues dones.
Per ordre d'antiguitat al consistori són: Lluís Xavier Villaró i González (2011-), Maria Isabel Roca Guitart (2011-), Antoni Carralero i Ruiz (2015-), Yasmina Valderrama i Ramallo (2015-) i Octavi Garcia i Companys (2015-).
Lluís-Xavier Villaró i Gonzàlez
Nascut a Valladolid el 1977, és solsoní des dels 10 anys. És llicenciat en Investigació i tècniques de mercat (ITM) i diplomat en Estadística. Treballa com a responsable de producte sènior en una multinacional d’electrodomèstics i té experiència com a cap de logística i expedicions i cap de compres en altres empreses.
Número 2 d'ERC, del 2011 al 2015 va ser regidor de Promoció Econòmica, Esports, Comunicació i Noves Tecnologies i Participació. El darrer mandat continua al capdavant de Promoció Econòmica, Comunicació i Noves Tecnologies. És el portaveu del grup municipal, el primer tinent d'alcalde i també el regidor adscrit als polígons industrials i els barris de la Cissa i la Creu de Sant Joan i l'àmbit del passeig i el carrer de Sant Agustí.
En la dimensió associativa, Lluís-Xavier Villaró ha estat estretament vinculat a diverses entitats de caràcter esportiu i social amb una intensa trajectòria. Ha estat membre de la junta directiva del Club Bàsquet Solsona, del qual també ha estat jugador i entrenador, i del Consell Esportiu del Solsonès, soci del Centre Excursionista del Solsonès i soci fundador del Futbol Base Solsona-Arrels. D’altra banda, forma part de l'assemblea territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i va ser un dels socis fundadors de la plataforma Volem Decidir i de la Taula d’Entitats Solsonines.


Isabel Roca i Guitart
Nascuda el 1970.  És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Professionalment, compagina la seva feina al departament de facturació i control d’obres d’una empresa solsonina amb la de pagesa.
La seva relació amb Esquerra Republicana de Catalunya es remunta a prop de vint anys. D’una forma més activa, va fer-se'n militant el 2010.  Va formar part de la candidatura d’ERC per Lleida a les eleccions al Parlament del 2010 i va integrar-se a la llista per les municipals el 2011.
Va ser regidora de Governació en l'anterior mandat, una àrea de la qual continua sent la responsable fins al 2019, igual que la d'Educació. També és la regidora adscrita a la zona de l'avinguda del Pont i la carretera de Sant Llorenç, el barri de la Creu Blanca i la urbanització de la Cabana d'en Geli. Ocupa la quarta tinença d'alcaldia.
En l’àmbit associatiu, s’ha vinculat sobretot amb entitats esportives: és sòcia del Club Bàsquet Solsona, la Penya Barcelonista de Solsona i Comarca i dels Castellers de Solsona. En els camps cultural i social, també és sòcia de l’Orfeó Nova Solsona, Òmnium Cultural i Càritas Arxiprestal.

Antoni Carralero i Ruiz
Nascut a la Seu d'Urgell el 1962. De ben petit va viure a Oliana fins que el 1976 es va traslladar a Solsona per motius d'estudis, on va obtenir el títol de FP II com a delineant en la branca d'obres i urbanisme. Ha exercit de delineant en un despatx d'arquitectura solsoní durant més de 30 anys i actualment treballa per compte propi en el camp de la jardineria.
La seva trajectòria política s'enceta amb les eleccions municipals del 2011 sota les sigles d'ERC. És el regidor de Medi Ambient i Participació i adscrit als barris de Cal Xuxa, Josep Torregassa i la zona del Tossal i el Serrat d'en Mingo.
Antoni Carralero ha tingut una vinculació activa al teixit associatiu local. És soci del Centre Excursionista del Solsonès, del qual ha estat president; és soci fundador dels Castellers de Solsona, del qual també ha ocupat diversos càrrecs a la junta tècnica i a la directiva; i és membre de l'Assemblea Nacional Catalana i de Creu Roja del Solsonès.

Octavi Esteve i Armengol
Nascut a Lleida el 1982, té les arrels a Alentorn (la Noguera). Viu a Lladurs. Enginyer tècnic industrial de formació, es va dedicar a l'arqueologia durant set anys. Actualment és autònom agrícola i està engegant un projecte d'horta ecològica i un obrador de conserves naturals juntament amb la seva companya.
La seva relació amb la política va començar de ben jove, quan va entrar en contacte amb diversos moviments vinculats a l'Esquerra Independentista. També va formar part de la corresponsalia de ponent del setmanari La Directa. Les setmanes prèvies a les eleccions europees del 2014, va ser un dels impulsors a Solsona del Multireferèndum que es va celebrar a tot Catalunya.
El 2012 va integrar-se en el grup de suport de la Candidatura d'Unitat Popular del Solsonès i, un any després, se'n va fer militant i coordinador territorial. El 2015 va entrar com a regidor d'Alternativa per Solsona-CUP i és l'únic conseller comarcal de la formació.

Yasmina Valderrama i Ramallo
Nascuda el 1988 a Manresa, viu a Solsona des del 2007, en part per motius d'estudis. Ha cursat el GFGM d'Auxiliar d'infermeria, el CFGS Tècnic en educació infantil i el grau en Educació Infantil, a més d'altres formacions complementàries relacionades amb els sectors sanitari i educatiu. Actualment exerceix d'educadora. Anteriorment, ha treballat al CAP Bages i al Centre Sanitari del Solsonès.
En l'esfera política, la trajectòria de Yasmina Valderrama s'ha concentrat principalment en l'àmbit sindical. La seva vinculació amb el PSC neix arran de les eleccions municipals del 2015 com a candidata a l'alcaldia de Solsona. És la portaveu municipal de la formació i regidora de  Salut, Polítiques d'Igualtat i Joventut. A més, està adscrita als barris de Sant Ramon, Sant Antoni de la Plana i el Camp del Molí.
Quant a la seva relació amb les entitats, està vinculada al teixit educatiu, com per exemple la Fundació Rosa Sensat.
 

 

Participació