Escola Arrels

Preguntes que ens ajuden a crèixer

Experiències de P-4

per Redacció , Solsona, 27 de maig de 2019 a les 17:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 


A la  nostra escola apostem per introduir metodologies actives. Cal que les activitats siguin participatives i que potenciïn la motivació i les inquietuds dels infants. Apostem per treballar la recerca, la participació i el pensament creatiu. Per això aquest curs a P-4 hem introduït una nova activitat : “Ens fem Preguntes”.  


La curiositat és el motor que ens fa aprendre, ens obre de bat a bat la porta cap als aprenentatges.

Estimular als infants a fer-se preguntes i a buscar respostes és clau per ajudar-los a entendre el món que els envolta.

La rotllana és un moment de conversa, d’expressió, de pluja d’idees, de mirar-nos i escoltar-nos els uns als altres... també ens adonem que sabem un munt de coses però alhora ens sorgeixen dubtes i preguntes que són el punt de partida per als nous coneixements.

. De què estan fets els núvols?                                                                                         Hem descobert que els núvols no estan fets de cotó fluix sinó que existeix el cicle de l’aigua.


. Què passa quan ens mengem un plat d’espaguetis?
“Quan mengem espaguetis se’n van cap al cap i als peus i llavors s’emboliquen”                   “Es masteguen i llavors van dins la panxa, després a la cama, i al peu els espera la sang” (Papallones i Abelles)

Després de contrastar les hipòtesis dels nens i nenes hem realitzat diferents activitats entre elles una experiència per entendre millor el procés de la digestió.

A partir dels seus coneixements previs comencem el joc, l’experimentació i la recerca per arribar entre tots a descobrir respostes noves.

No deixem mai de fer-nos preguntes!!!

 

Arxivat a:
Societat, Escola Arrels
Participació