Eleccions municipals 2019

Marc Barbens: «No són uns resultats bons però tampoc són dolents»

Junts no aconsegueix trencar la majoria absoluta dels republicans i pateix una petita reculada a nivell comarcal

per Ramon Estany, Solsona, 27 de maig de 2019 a les 09:40 |
Barbens, parlant amb els membres de les candidatures de Junts al Bar del Casal
L'ambient al Bar del Casal, on Junts celebrava els resultats a la comarca, era molt més moderat i seriós que a la seu d'ERC a Solsona. Els resultats no han estat tan bons com desitjaven, però tampoc no han estat dolents. Els ex convergents assumien que no havien pogut aturar l'embat republicà a la comarca, tot i que celebraven que Puigdemont havia arrasat.

Marc Barbens, alcaldable per Solsona de Junts, felicitava als guanyadors i reconeixia que els resultats no eren bons però tampoc dolents. Advertia que fa 4 anys van tocar terra a Solsona i aquest any han pujat, encara que poc. Tot i treure els mateixos regidors, 3, han pujat 135 vots, assolint els 1.038

Barbens ha avisat que a Solsona seguiran amb la seva feina d'oposició, més madura i sense deixar-ne passar ni una al govern municipal. Ha reconegut que potser caldrà modificar els altaveus o la manera de fer oposició.

A nivell comarcal, tenen present que no s'han guanyat totes les alcaldies, però no han estat uns mals resultats i a nivell del Consell Comarcal preveu una situació difícil amb la victòria d'ERC, especialment pel Centre Sanitari, "ens preocupa molt la situació en qué pot quedar a partir de la constitució del nou Consell per la gestió del Centre Sanitari, que és el principal problema que té la comarca."
Barbens apunta a les incerteses que s'obren al Consell Comarcal, on "no sabem quines aliances hi haurà ni quines estructures del Consell es mantindran".

Barbens ja s'esperava aquests resultats a nivell de Solsona, afegí, "èrem realistes" i ha atribuït a diversos motius el triomf dels republicans: a que la legislatura ha estat més marcada per l'1-O, pesant més els temes nacionals que els locals, a que la bona marxa de la marca ERC a nivell nacional a ajudat a consolidar els seus alcaldes i a que també una alcaldia com la de Solsona amb dues legislatures a l'esquena i majoria absoluta  és més fàcil de mantenir que no pas els partits de l'oposició que hi van al darrera. I finalment, el vot dual, "quan hi ha dues urnes, la gent opta per votar diferent a cada urna. Només cal veure el gran triomf de Puigdemont a Solsona".

 

Participació