Escola Arrels

El dia de l’Escola Verda a Arrels II

per Redacció , Solsona, 25 de maig de 2019 a les 18:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El dimarts 7 de maig l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’Escola Arrels vam celebrar el dia de l’Escola Verda. Aquest dia ple d’activitat és el resultat final del projecte d’entrenament d’habilitats emprenedores que hem treballat a 2n d’ESO al llarg del tercer trimestre.

Vam començar de bon matí fent una cursa d’orientació organitzada per una dotzena d’alumnes de 2n A. La ruta va començar a l’escola de secundària i tots els equips participants havíem de passar pel Castellvell, la Font de la Mina (on vam esmorzar coca i xocolata), el camí de la ribera, la Creu Blanca i, finalment, arribar al parc de la Mare de la Font. Tot i alguns incidents lleus al llarg del matí, tots els equips vam arribar a la meta i els guanyadors van rebre el seu merescut premi.

A continuació, cap a les 12 del migdia, vam començar les activitats organitzades per un grup de nois i noies de 2n B. Van distribuir els 70 participants en 5 grups que vam anar jugant a activitats diverses repartides pel parc. Per tant, fins a l’hora de dinar, hi va haver un joc de preguntes sobre el medi ambient i la contaminació, una activitat anomenada “paraules reciclades” sobre la contaminació acústica i el reciclatge, un joc de classificació de residus, el joc d’estirar la corda i l’anomenat “Pictionary”, on calia dibuixar un concepte i la resta de grup l’havia d’endevinar.

Cap a les 2 del migdia, els 12 cuiners del dia ja tenien el dinar preparat. El menú va consistir en meló amb pernil o amanida i botifarra o salsitxes halal amb patates. De postres, hi va haver gelats per tots. Els càlculs fets dies abans van ser encertats i tots vam poder menjar el que vam voler. Amb l’ajuda d’alguns professors, els cuiners van fer un bon paper i van organitzar molt bé el dinar.

Per havent dinat, l’altre grup de 2n B havia preparat unes activitats de tarda on vam acabar tots ben remullats. Distribuïts pel parc, els grups podíem participar en les 5 activitats organitzades: un tastet de Zumba, unes curses on calia transportar aigua, el joc de diàleg dels llops (on calia descobrir qui era el llop que estava matant al poble), tir amb arc i un joc de moviment que també acabava amb una refrescada.

I així va acabar aquest any el dia de l’Escola Verda, que és un projecte en què hem intentat conscienciar als companys que el nostre planeta és un bé molt preuat i s’ha de cuidar. En totes les activitats, vam mirar d’utilitzar el mínim de plàstic possible i de reciclar adequadament. A més, va fer un dia de primavera fantàstic i tots ens ho vam passar molt bé.


 

 

Participació